Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Articole » Prezentări » Editor de nivele

Articol:
Editor de nivele
Autor: Paul_Iancu97, postat pe 21 Dec 2010 20:37:35
Versiune printabilã
Ce bine am gatat cu tezele si acum am si vacanta de 2 saptamani in care prof. nu ne-au dat nicio tema . Totusi , 2 saptamani este o perioada lunga de timp in care probabil ma voi plictisi.Asa ca am inceput un mic proiect folosind Visual Studio C#.Acesta este un editor de nivel pt. un joc care va fi scris cu XNA(jocul va fi scris tot de mine).Acest editor de nivel este foarte simplu. Are 3 butoane pe care scrie Rosu,Verde,Albastru si tu selectezi culoarea dorita.In dreapta butoanelor este o grida formata din patrate.Dati click pe un patratat si acesta va avea culoare selectata.Dupa ce ati terminat dati pe "Salveaza nivelul" si va genera un fisier XML numit LEVEL1 care va tine datele nivelului.Cam atata am reusit sa fac pana acuma iar jocul il voi face cu XNA .Jocul va citi fisierul XML si va construi o harta(de sigur ca acele patrate vor fi inlocuite cu sprite-uri in joc doar in editor sunt patrate)
rosul reprezinta un inamic care merge orizontal pe ecran,albastrul va reprezenta lazi de care nu poti trece iar verdele iarba.
Veti vede ca grida din editor este foarte mica dar acest editor este doar unul experimental
Aici este un link catre proiectul meu si spre codul sursa al acestuia facut pana acum
http://code.google.com/p/levelcreator/

Comentarii pentru acest articol:

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 21 Dec 2010 22:30:16    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

Salut si bine ai venit pe gdro!

Daca nu ai mintit in legatura cu data nasterii (si tind sa cred ca nu) vreau sa te felicit!
Daca la 13 ani chiar te-ai apucat de programare e super. Mai ales faptul ca nu te-ai apucat de orice programare ci de orientata-obiect Very Happy

In alta ordine de idei, nu merge link-ul pe care ni l-ai dat, poate il revezi, sau poate a cazut serverul :-?

Bafta in continuare!

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
25 Feb 2007 20:12:02
Vârsta: 22 ani
Programator
Digital Void Entertainment

Postat la 21 Dec 2010 23:08:35    Subiect: < fara subiect >
Paul_Iancu97 info:

Paul_Iancu97:

Mersi MithY pt. caldurosul bun-venit si te asigur ca voi continua acest proiect si ca nu mint in legatura cu varsta iar cat despre link eu lam testat din nou si merge

Status:
Înregistrat pe:
21 Dec 2010 20:08:18
Vârsta: 15 ani

Postat la 21 Dec 2010 23:44:02    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

Mi-a mers link-ul in final.

Uite niste sfaturi pentru editor:
  • Codurile culorilor sunt r (pentru red), b (blue) si.. v? verde!? foloseste o singura limba. Tu decizi care Wink
  • Am vazut ca pentru fiecare patratica de aia (tile) ai o functie separata. De asemenea, retii culorile intr-un vector. Cauta pe net despre matrici in c#. Nu numai ca-ti va usura munca dar va fi si mai frumos codul.
  • Un alt aspect important: cauta cum poti adauga parametri functiilor. Te va ajuta sa faci o singura functie care sa rezolve toate patratelele alea. (de obicei este indicat sa folosesti functii daca unele chestii au comportamente asemanatoare).
  • Un alt lucru putin ciudat este cum salvezi in xml. Mie imi apare un "block" gol la inceput chiar daca am completat toata matricea. Tot pe chestia asta, incearca sa nu lasi blocuri goale, pune-le o valoare default gen none.
  • Nu are legatura cu programarea, cred ca e un typo, in xml ai scris Desing in loc de Design

Cam atat pentru moment, te astept cu imbunatatiri.

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 22 Dec 2010 00:26:18    Subiect: < fara subiect >
Paul_Iancu97 info:

Paul_Iancu97:

am mai lucrat cu matrici in Pascal pe a cincea si stiu ca am lucrat cu ele si in C++ si C#.Chestia este ca am facut codul pt. acest program fara sa ma gandesc foarte mult la chesti din astea pt. ca am vrut doar sa experimentez putin dar oricum deja am un algoritm in minte despre cum sa fac o matricie de pictureBox si cum sa fac o singura functie pt. toate dar astea le voi pune la urmatorul editor de nivele pt ca deja mam apucat sa fac jocul in XNA .Am observat si eu acel "block" la inceput dar m-am gandit ca as putea sa-l folosesc ca si punctul de plecare al personajului .

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 22 Dec 2010 01:20:21    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

in loc de matrice de picture box, daca tot ai ajuns pana aici cu C#, incearca sa inveti cum sa faci un UserControl in care sa desenezi gridul/matricea cu GDI+. Ai acolo in ala functii pentru linii, canvas, cercuri, culori etc.

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 22 Dec 2010 09:06:47    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

Poti face alta chestie pentru punctul de plecare al personajului. Poti pune un atribut de genul start="true" pe unul din tagurile alea astfel cel care editeaza nivelul are posibilitatea sa faca playerul sa inceapa de unde doreste el.

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 22 Dec 2010 11:35:48    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Felicitari ca te-ai apucat asa de devreme de programare! La varsta ta bajbaiam ceva prin Q-Basic iar Turbo Pascal (desi facusem ceva cursuri la Palatul Copiilor) nu prea stiam deloc. In timpul liceului am invatat Turbo Pascal la nivel mediu iar de-abia in facultate m-am apucat de programare in C++ (binenteles ca pe vremea aia nu stiam nici macar ca exista programarea pe obiecte).
E bine ca stii XNA, daca nu era impedimentul necesitatii cunoasterii C## poate ma apucam si eu de el. Dar cred ca pana la urma daca vrei sa faci ceva serios tot trebuie sa iti "murdaresti" mainile cu un nivel mai jos (DirectX adica). Smile

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
20 Apr 2008 16:32:46
Vârsta: 27 ani
Programator

Postat la 22 Dec 2010 12:05:42    Subiect: < fara subiect >
Paul_Iancu97 info:

Paul_Iancu97:

Multumesc pt. sfaturile voastre ,chiar acum ma apuc sa pun chestile astea la editorul meu si cand termin va voi anunta si o sa pun un link pe site ca sa puteti lua si versiunea noua.
PS:Sa stiti ca si in XNA se fac unele jocuri destul de recunoscute.De exemplu jocul acesta a fost facut de un singur om folosind XNA

http://www.youtube.com/watch?v=uzoMcbpxil0

Si acest joc este pe locul 10 in topul celor mai bune jocuri cu zombie

http://screwattack.com/videos/Top-10-Zombie-Games

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 22 Dec 2010 14:38:15    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Da, intr-adevar. Am vazut pe youtube cateva proiecte facute cu XNA si cred ca l-am subestimat.
Mi-a placut in special asta:
http://www.youtube.com/watch?v=-Q6ISVaM5Ww&feature=related
Ceva de genu as vrea sa fac si eu.

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
20 Apr 2008 16:32:46
Vârsta: 27 ani
Programator

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 06:53:16 22.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]