Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Grafică » Nu-mi merge Ogre

Pagina 1 din 2 [ 1 | 2 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 19 Dec 2010 11:43:32    Subiect: Nu-mi merge Ogre
Fuzzball info:

Fuzzball:

Vreau sa invat Ogre3D dar nu imi merge sa rulez sample-urile alea in Visual Studio 2005. Am gasit o care pe net "Pro Ogre 3D Programming". Am incercat sa il instalez cum spunea acolo.
Faza e ca acolo imi arata ca dupa ce dezarhivezi fisierul de download se instaleaza ca un program (cu meniu de instalare) dar dupa ce am dezarhivat download file-ul nu a trebuit sa instalez nimic. Surprised

Am instalat Service Pack 1 pentru Visual Studio 2005 pentru ca am vazut pe site ca scria ca Ogre nu functioneaza fara.
Am setat environment variable OGRE_HOME la calea folderului de instalare. Am setat in Visual Studio calea catre folderul include si lib din folderul de instalare Ogre.

Am dat build la sample-uri si cand sa rulez imi apare mesajul de eroare:
"Unable to start program "c:Ogre3DOgreinDebugSample_Smoke_d.dll"
Crying or Very sad
Ma poate ajuta careva sa il fac sa mearga.
Va multumesc!

Scuze ca am creat mai multe topicuri! Am apasat din greseala de mai multe ori pe butonul "Trimite"!

Ultima editare efectuată de Fuzzball pe 19 Dec 2010 11:45:42; 1 editări în total

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
20 Apr 2008 16:32:46
Vârsta: 27 ani
Programator

Postat la 19 Dec 2010 22:40:05    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

La instalat ogre ai mici dificultati. Mi se pare ca acea carte pe care o ai tu este cu o versiune mai veche de-a engine-ului si de asta.
Oricum, daca te chinui putin poti sa-l scoti la capat. Incearca totusi vs2008. Eu pe el l-am rulat ultima data si mi-a mers (dupa multe incercari)

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
25 Feb 2007 20:12:02
Vârsta: 22 ani
Programator
Digital Void Entertainment

Postat la 20 Dec 2010 09:31:24    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Mi-am dat pana la urma seama ca trebuie sa iau o versiune mai in urma. Am incercat si cu aia si am facut ca in carte. Acum se compileaza si linkeaza corect dar cand rulez imi apare mesajul "The application failed to initialize properly (0xc0150002).Click on OK to terminate the application." Sad

Am incercat si ca pe site, ba chiar m-am bagat sa il instalez si versiunea source dar fara niciun rezultat. Primesc mesajul de eroare pe care l-am mentionat in primul post.

Am postat si pe forumul lor dar n-am primit niciun raspuns. Mai ca imi vine sa invat C## si XNA de enervat ce sunt.

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 20 Dec 2010 16:12:31    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Parca invatai C++ si DirectX , de ce te-ai lasat ? Vrei sa inveti ceva sau vrei doar sa faci un joc ?

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 20 Dec 2010 16:57:46    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Vreau sa fac un joc. Initial am vrut sa o iau de la 0 cu facutul engine-ului si pana la un punct a mers : acum stiu sa randez meshuri pe ecran, sa creez lumini si sa aplic texturi si materiale. Mi-am facut si un framework cu care imi fac treaba. Doar ca am ajuns la faza in care trebuie sa creez acea parte a enginului care sa randeze cat mai eficient pe ecran un nivel (mesh) cu un quad-tree sau oct-tree si mi s-a cam rupt firul.

Am inteles cat de cat cum se face din cartea mea preferata si sursa principala dupa care invat "Programming Role-Playing Games with Direct X" de Jim Adams. Problema e ca acolo, desi explica bine, am senzatia (si cred ca am dreptate) ca programul listat in carte e un pic gresit (probabil o eroare a editurii, habar n-am). Solutia ar fi sa iau programul de pe CD-ul cartii dar cum ... erm ... cartea e procurata pe cai mai neortodoxe, din pacate nu am CD-ul. La asta se adauga si faptul ca programul lui se bazeaza mult pe framework-ul propriu, prezent binenteles pe CD-ul pe care nu il am.

Chiar daca m-as incumeta sa incerc sa il fac singur, nu ar fi imposibil binenteles. Dar sunt absolut sigur ca la un program de asemenea anvergura mai mult ca sigur se vor strecura cateva erori sau bug-uri, bug-uri pe care sincer sa fiu nu prea stiu cum le-as debug-a. Embarassed

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 20 Dec 2010 19:42:59    Subiect: Re:
boboS info:

boboS:

Fuzzball a scris:

VMi-am facut si un framework cu care imi fac treaba. Doar ca am ajuns la faza in care trebuie sa creez acea parte a enginului care sa randeze cat mai eficient pe ecran un nivel (mesh) cu un quad-tree sau oct-tree si mi s-a cam rupt firul.

Nu stiu de ce ai sarit pana acolo. Randeaza meshurile normal, nu e nevoie quad tree si oct-tree inca. La hardwareul de ultima generatie in anumite cazuri s-ar putea sa iti mearga mai greu decat ma bine. Ce fel de joc vrei sa faci ?

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 20 Dec 2010 20:19:40    Subiect: Re: Re:
Fuzzball info:

Fuzzball:

boboS a scris:

Ce fel de joc vrei sa faci ?

Un rpg binenteles. Doar nu citesc "Programming Role Playing Games" degeaba. Smile

Acum nu stiu ce sa zic. Nici eu nu mai stiu ce sa fac. Initial am vrut sa fac ceva ca http://pc.ign.com/articles/450/450917p2.html

Dupa ce am citit chestia cu oct-tree mi-am zis sa il fac 3D ca pe un first person shooter. Nu am ceva clar in minte pentru ca deocamdata am muncit doar la engine. As vrea totusi sa nu ma mai chinui atata la engine si sa lucrez la joc. De-aia mi se parea o idee buna sa folosesc Ogre. E deja testat, bug-free (chipurile) si (cel mai important) gratis. Doar ca nu imi merge. Mad

Ar mai fi o varianta sa fac jocul sa foloseasca decorurile 2D sub forma de bitmapuri si personajele, obiectele de decor etc. sa fie meshuri.

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 21 Dec 2010 20:21:33    Subiect: < fara subiect >
BloodRain info:

BloodRain:

Cauta asta pe google Wink
Premier_Press_-_Programming_Role-Playing_Games_With_DirectX.Source_Code

Status:
Înregistrat pe:
01 Sep 2008 11:26:22

Postat la 21 Dec 2010 22:22:38    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

Ideea cu engine-urile e in felul urmator: daca te apuci de un engine, atunci faci engine si joc mai din parti (mai sunt unii care dezvolta jocul odata cu engine-ul).
Daca te apuci de facut un joc pe un engine deja existent te poti concentra pe acesta mai mult.

Parerea la care am ajuns eu (si pot spune ca am stat o vara intreaga sa lucrez la un engine) este ca mai bine iei unul gata facut si iti faci treaba cu el.

Asta merge si la nivel mai inalt de ex, cand esti intr-o firma nu te pune nimeni sa scrii cod dx sau ogl ci deja au ei un framework daca nu chiar un engine.

Nimeni nu-si mai bate capul sa reinventeze roata doar daca:
a) o face mai buna (ceea ce nu stiu daca este posibil pentru ca forma perfecta pentru ea este rotunda)
b) vrea sa invete din ce este facuta si dupa aia s-o foloseasca asa cum este data

So, game or no game Smile

p.s. stiu ca s-ar putea sa-mi sara multi in cap dar asta este ideea mea si mi se pare foarte buna avand in vedere experientele prin care am trecut sa ajung la ea.

p.s.2 sunt atatea engine-uri gratis super faine.. chiar nu are sens sa-ti bati capul sa faci ceva ce au facut altii deja ci sa aduci ceva in plus.

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
25 Feb 2007 20:12:02
Programator
Digital Void Entertainment

Postat la 21 Dec 2010 22:45:37    Subiect: Re:
Fuzzball info:

Fuzzball:

BloodRain a scris:

Cauta asta pe google Wink
Premier_Press_-_Programming_Role-Playing_Games_With_DirectX.Source_Code

Mersi mult! Am gasit. Very Happy

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 22 Dec 2010 11:55:22    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

(Ca sa nu mai fac un topic)

Imi poate spune cineva cum sa reusesc sa compilez si linkez in Visual Studio 2005 un program care e scris pentru DirectX 8. (in conditiile in care am DX 9 SDK).

Nu stiu cum sa fac. Include headere de directx8 si imi spune ca nu le gaseste atunci cand dau build.

Cod sursă:
// Windows includes
#include

// Standard ANSI-C includes
#include

// DirectX includes
#include "d3d8.h"
#include "d3dx8.h"
#include "dmusici.h"
#include "dsound.h"
#include "dplay8.h"
#include "dpaddr.h"
#include "dinput.h"

// Core includes
#include "Core_System.h"
#include "Core_Graphics.h"
#include "Core_Input.h"
#include "Core_Sound.h"
#include "Core_Network.h"

Am incercat eu o smecherie ; sa inlocuiesc toate "8"-urile cu "9". Stiu! Proasta idee, dar am zis ca poate merge!

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 22 Dec 2010 13:08:09    Subiect: < fara subiect >
Katalin info:

Katalin:

Poti gasi SDK-ul pt Directx 8 aici : http://www.darwinbots.com/numsgil/dx81sdk_full.exe ...cu toate ca nu iti recomand sa il folosesti. De ce ai vrea sa te duci atat de mult inapoi ?

Ultima editare efectuată de Katalin pe 22 Dec 2010 13:11:50; 1 editări în total

Fighting on the internet is like running in the special olympics: even if you win, you're still retarded !

Status:
Înregistrat pe:
02 May 2007 18:38:03
Vârsta: 23 ani
Programator
LightningTeam

Postat la 22 Dec 2010 13:39:52    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Pai programul nu e scris de mine si e prea mare ca sa il modific sa treaca pe DX 9. Stiu ca DX-ul e compatibil si cu versiunile mai vechi, deci teoretic ar trebui sa mearga.

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 24 Dec 2010 13:28:41    Subiect: Re:
Black_Knight info:

Black_Knight:

MithY a scris:

So, game or no game Smile

p.s. stiu ca s-ar putea sa-mi sara multi in cap dar asta este ideea mea si mi se pare foarte buna avand in vedere experientele prin care am trecut sa ajung la ea.

p.s.2 sunt atatea engine-uri gratis super faine.. chiar nu are sens sa-ti bati capul sa faci ceva ce au facut altii deja ci sa aduci ceva in plus.

in principiu ai dreptate.
daca vrei sa faci un joc foloseste un engine
daca vrei sa vinzi ceva CLAR foloseste un engine
daca vrei sa inveti fa un engine. in cazu asta faci probabil si un joc dar nu poti avea pretentia sa-ti iasa ca unu facut un un engine de pe net.
depinde ce vreiRazz eu am ales ultima varianta Wink mai ales ca aia iti da mai mari sanse sa mananci o paine din asta Wink

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator

Postat la 25 Dec 2010 01:25:47    Subiect: < fara subiect >
Zex info:

Zex:

Aparent se pot randa chestii dragute cu Ogre: http://www.youtube.com/watch?v=jMgrHXgCU2E&feature=related

Intr-un comment la partea a doua a preview-ului, ei spun ca folosesc Ogre doar pentru randare si au alt editor de nivele facut de ei. Interesant oricum, in general am vazuti chestii destul de greu de privit facute cu Ogre.

Status:
Înregistrat pe:
28 Sep 2007 20:47:12
Vârsta: ? ani

Pagina 1 din 2 [ 1 | 2 ]

Server time: 06:49:52 22.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved