Avand in vedere ca acesta este primul meu post pe acest forum, as dori sa felicit initiativa de a creea un spatiu centralizat pentru comunitatile developerilor din Romania. Chiar ma ofticam ca la noi nu exista asa ceva si uite ca am dat peste acest site.
Acuma, recunosc ca sunt novice in acest domeniu, dar mi-as dori sa fac o cariera in industria jocurilor. Din pacate, nu am terminat o facultate de profil si nici nu am decat cunostinte foarte vagi in domeniul programarii sau a graficii.
Ce as vrea sa stiu, insa, este de unde sa incep. As fi interesat mai mult pe partea de story si de gameplay mechanics, mai precis legatura dintre acestea doua. Ma fascineaza capacitatea jocurilor de a interactiona cu utilizatorul, si de a-i creea acestuia un grad sporit de imersiune, dupa parerea mea mai mare decat a altor forme de entertainment. Cu partile strict tehnice nu prea le am, mai ales ca sunt bata la matematica din nastere

, dar teoretic stiu cam ce presupun functiile importante din echipa unui joc si etapele de productie ale acestuia. Mentionez ca momentan sunt student in anul 3 la regie de film, deci am oarecare capacitati de organizare a unei echipe (destul de neinsemnate fata de ce presupune lucrul la un joc full, bineinteles) plus alte cunostinte care probabil s-ar putea aplica si in game design.
Desigur sunt de-abia la inceput si practic tot ce fac este sa arunc vorbe in vant, dar sunt foarte pasionat de domeniu si chiar mi-as dori sa ajung sa fac asta in cele din urma.
Scuze pentru postul cuprinzator... asta e una din hibele mele - cand ma apuc sa scriu ceva cad in pacatul de a incerca sa fiu excesiv de clar in ceea ce zic.
In orice caz, orice fel de comentarii (chiar si rautacioase daca trebuie, ca nu-mi sare tandara prea usor

), sfaturi sau indrumari sunt binevenite.