Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Proiecte » Propuneri proiecte » De unde sa incep?

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 08 Aug 2010 03:39:30    Subiect: De unde sa incep?
Stalker_ info:

Stalker_:

Avand in vedere ca acesta este primul meu post pe acest forum, as dori sa felicit initiativa de a creea un spatiu centralizat pentru comunitatile developerilor din Romania. Chiar ma ofticam ca la noi nu exista asa ceva si uite ca am dat peste acest site.

Acuma, recunosc ca sunt novice in acest domeniu, dar mi-as dori sa fac o cariera in industria jocurilor. Din pacate, nu am terminat o facultate de profil si nici nu am decat cunostinte foarte vagi in domeniul programarii sau a graficii.

Ce as vrea sa stiu, insa, este de unde sa incep. As fi interesat mai mult pe partea de story si de gameplay mechanics, mai precis legatura dintre acestea doua. Ma fascineaza capacitatea jocurilor de a interactiona cu utilizatorul, si de a-i creea acestuia un grad sporit de imersiune, dupa parerea mea mai mare decat a altor forme de entertainment. Cu partile strict tehnice nu prea le am, mai ales ca sunt bata la matematica din nastere Razz, dar teoretic stiu cam ce presupun functiile importante din echipa unui joc si etapele de productie ale acestuia. Mentionez ca momentan sunt student in anul 3 la regie de film, deci am oarecare capacitati de organizare a unei echipe (destul de neinsemnate fata de ce presupune lucrul la un joc full, bineinteles) plus alte cunostinte care probabil s-ar putea aplica si in game design.

Desigur sunt de-abia la inceput si practic tot ce fac este sa arunc vorbe in vant, dar sunt foarte pasionat de domeniu si chiar mi-as dori sa ajung sa fac asta in cele din urma.

Scuze pentru postul cuprinzator... asta e una din hibele mele - cand ma apuc sa scriu ceva cad in pacatul de a incerca sa fiu excesiv de clar in ceea ce zic.

In orice caz, orice fel de comentarii (chiar si rautacioase daca trebuie, ca nu-mi sare tandara prea usor Razz ), sfaturi sau indrumari sunt binevenite.

Status:
Înregistrat pe:
08 Aug 2010 03:03:34
Vârsta: ? ani

Postat la 09 Aug 2010 13:25:25    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

pai se pare ca vrei sa mergi spre game design, si poate vag spre level design (parte ce implica construirea efectiva de nivele intr-un editor de joc)

Pentru inceput e bine sa cauti pe net, game design document, sa vezi ce structura are si sa incerci sa faci si tu idei de joc cu informatiile cuprinse in astfel de game design doc.

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 17 Aug 2010 17:08:23    Subiect: < fara subiect >
eugen info:

eugen:

Uite ceva de inceput - https://directory.vancouver.wsu.edu/sites/directory.vancouver.wsu.edu/files/inserted_files/drupaladmin/ACGD.pdf

Parerea mea este ca inainte de toate trebuie sa citesti cateva informatii despre game design (asta se refera si la story si la interactiunea cu utilizatorul si la gameplay mechanics si probabil la inca cateva despre care va trebui sa stii indiferent daca te axezi sau nu pe ele)

Ca si sugesstii, cauta orice de Chris Crawford, "Andrew Rollings & Ernest Adams on Game Design" este buna iarasi, "Game Design Foundations" si "Game Design Theory & Practice" sunt de baza.

Ultima editare efectuată de eugen pe 17 Aug 2010 17:12:27; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
14 Apr 2007 09:25:00
Vârsta: ? ani

Postat la 19 Aug 2010 02:13:23    Subiect: < fara subiect >
AndreiD info:

AndreiD:

Bob Bates - Game Design
Chris Crawford - Art of computer game design
Mr. Green

Ultima editare efectuată de AndreiD pe 19 Aug 2010 02:14:20; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
12 Dec 2008 09:37:44
Vârsta: 24 ani
Game designer

Postat la 30 May 2011 21:41:18    Subiect: < fara subiect >
settlersxp info:

settlersxp:

Poti incepe un joc si printr-un wiki. Iti poti creea wiki-ul tau, cu universul. Ulterior poti cauta prieteni cu inspiratii mai organizatorice care sa iti faca povestea realitate. Avand in vedere facultatea la care ai spus ca esti poti chiar sa vinzi povestea in sine.

Depinde ce vrei. Daca vrei sa faci si bani dezvolta un univers cu eroi, lupte, tot ce trebuie. Fa un rezumat al unui capitol or something si distribuie-l pe la firme.

Daca este doar pasiune incearca varianta cu Wiki-ul, daca este misto si captivant se vor gasi oameni care sa il dezvolte si sa faca artwork-uri din pasine.

Status:
Înregistrat pe:
12 Apr 2011 20:59:09
Vârsta: 26 ani
Game designer

Postat la 30 May 2011 22:53:57    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

Iti dai seama ca ai inviat un post vechi de aproape un an, nu?

Status:
Înregistrat pe:
03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer

Postat la 31 May 2011 22:29:53    Subiect: < fara subiect >
settlersxp info:

settlersxp:

sincer... nu! SmileSmileSmile haha
De obicei ma uit in bara cu activitatea de pe forum din main page...
Na, useful troll is troll Very Happy

Status:
Înregistrat pe:
12 Apr 2011 20:59:09
Vârsta: 26 ani
Game designer

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 06:13:14 22.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved