Salut,
Acum m-am inscris si eu pe acest site, si chiar daca sunt putini, imi place ideea foarte mult. Cum ziceau unii, va creste numarul utilizatorilor

Mi-ar placea sa contribui si eu la aceasta revista si am inteles ca acum se pot propune articole. As putea scrie niste articole(pentru cateva am documente deja) despre urmatoarele(multe sunt in 2d game programming, dar conceptul, cat timp nu e legat de grafica se poate aplica si in 3d):
2d game programming::
- controlul unei camere si cum sa o atasezi de un character
- paralax scrolling, adik fundalul din spate se misca independent de imaginea principala, organizat pe mai multe layere
- integrarea unui engine fizic in joc
- game engine architecture
- design patern-uri folosite in jocuri
ex: singleton, component based, service locator, strategy..etc
de ce sa le folosim? cum ? cand? pro and cons? etc..
- implementarea controlului unui personaj bazat pe FSM si stari
- ex: mega man, mario, flying
- cum sa creezi un level editor bazat pe tiles
- Animatia unui caracter si cum se schimba aceasta in functie de actiunea facuta
- User interface. Cum sa faci o arhitectura extensibila si integrare intr-un joc? exemple, patternuri folosite
- o arhitectura de AI bazat pe stari si managementul acestora. Cum sa implementezi diverse functii cum ar fi:
-goTO
-find
-searhFor
-etc..
->precum si cum sa implementezi behaviors bazat pe acest AI
ex: find cover, attack, evade
Sa imi ziceti ce parere aveti si daca v-ar interesa. Sunt articole legate de ceea ce am lucrat pana acum, in jocuri 2d, ca si hobby game developer...si sa speram ca in curand angajat game devloper

Cateva detalii despre mediul in care programez si ce folosesc:
IDE: Visual studio 2008 C++
Graphis: Haaf graphical engine
Physics: box2D
Input: Xinput
Sound: fmod
Astept raspunsuri,
F. Stefan