Am citit. Sincer, in afara a doua chestii cu care de altfel Torque recupereaza, sunt foarte reticent; ma asteptam la mai mult

Pe site nu prea gasesti despre ce stie Torque sa faca in materie de fizica sau game mechanics. Bad advertizing sau nu are ce sa arate? Mie imi plac lucrurile clare si sistematizate. Uite o descriere a lui C4 Engine, care din prima mi-a incantat sufletul si care m-a scutit si de pierdere de timp:
http://www.terathon.com/c4engine/features.php , dar la care totusi nu m-am oprit. De ce? Pt. ca mi s-a parut lent. Singurul motiv. Torque tot da inainte cu *suportul* pentru 3rd party PhysX dar si asa, NVidia ocupa cel mult sa spunem 60% din piata video cardurilor. Sa spunem ca trec peste si imi fac motorul de fizica si celelalte, singur. Dar ce fac cu TorqueScript? este type insensitive?! case insensitive?!
Gandul ca trebuie sa-l folosesc in masura de 80% ma sperie.
OK. Hai si cu cele doua chestii bune de la inceput:
1. Poti face jocul chiar 100% in C++. Asta e un mare "whew" pt. mine. Nu ca as sti prea bine C++, ca nu stiu, dar scap de obligativitatea scriptingului. Ma repet, tin enorm la viteza de executie. M-as casatori cu ea dar am deja pe cineva.
2. Accesul la codul sursa.
Deci marele atu al Torque este posibilitatile nelimitate. Marele dezavantaj este ca trebuie sa cam pui osu' la treaba si la chestii simple cum ar fi "move to mouse click". Caile de realizare a unui joc in Torque mi se par a fi doua: una usoara (si nu prea) prin script si alta f. grea prin modificarea enginului. Mai, e bine ca sunt doua, nu?
Dar intrebarea (retorica) este: as putea sa compar d.p.d.v. al performantei doua jocuri similare, unul facut in Torque, celalalt in 3D Game Studio?