Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Comunitate » Discuţii generale » Cat mai sunt salariile la QA - Game Testing?

Pagina 2 din 2 [ 1 | 2 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 14 May 2010 12:41:13    Subiect: Re:
Black_Knight info:

Black_Knight:

Jinx a scris:

Daca ma mut in Bucuresti, normal ca fac si facultatea acolo. Mai intai insa trebuie sa nu inghete anul scolar din cauza grevei profesorilor (pe 31 mai) si pe urma sa ma hotarasc la ce facultate sa dau.

Daca tot e topicul la Discutii generale, la ce facultati nu se face matematica deloc (poveste lunga cu multe experiente neplacute)? Very Happy

romano-americana , ASE... sunt in esenta cam acelasi lucru...
ma refer la parte de informatica.
sunt si ceva ore de mate sar la RAU cel putin le treci usor

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator

Postat la 14 May 2010 12:55:36    Subiect: < fara subiect >
AndreiD info:

AndreiD:

La RAU la info-manageriala ai si putina mate, dar ar trebui sa le treci daca deschizi cartea de cateva ori.
Pe langa asta, mai te invata si putina programare (c, html, java, php, sql, etc.), daca esti interesat.

Status:
Înregistrat pe:
12 Dec 2008 09:37:44
Vârsta: 24 ani
Game designer

Postat la 14 May 2010 13:12:27    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

M-am uitat pe testele de admitere de la RAU, alea n-ar fi nici o problema (cel putin engleza). In schimb faptul ca nu mentioneaza taxele de inscriere la concurs si de studii e o problema. Razz

Ma feresc de matematica din cauza faptului ca am schimbat vreo 5 profesori de matematica din clasa a VII-a pana in prezent, iar unii din ei nu erau foarte interesati sa predea. Pe langa asta, din cele doua ore saptamanale de mate pe care le-am avut in liceu, abia daca faceam una la doua luni. Va dati seama cat de multa matematica stiu eu acum (spoiler: deloc).

Status:
Înregistrat pe:
03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer

Postat la 14 May 2010 17:09:08    Subiect: < fara subiect >
SpOOky info:

SpOOky:

De ce sa mai faci o facultate daca o faci la plesneala? Uitandu-ma in urma asi zice sa alegi ori munca ori scoala. Nu prea se pupa impreuna.

N-am avut bani sa fac facultatea pe care o vroiam asa ca eu m-am dus la Buc sa lucrez pe 3d si sa fac o scoala la plesneala (sa fie ai mei multumiti). E cam greu sa fii la amandoua pe linia de plutire si asta in principal din cauza timpului. Tin minte ca ma duceam la scoala - de dimineata - (numai seminarile, cursuri nema) si de la pranz la munca. 8 ore. La sfarsitul saptamanii eram praf. Vazandu-ma in paine mi-am bagat picoarele in facultate, am lucrat in continuare sa-mi fac bani. De acum parea sa am sanse sa am bani de preg pt facultatea de arhitectura. Am intrat la arhitectura, am renuntat la job si acum sunt doar student.

Opinia mea e sa alegi un drum. Daca vrei vreo meserie de genul medic, arhitect, inginer du-te la facultate si tine-te de ea. Daca vrei ceva care nu are facultate apuca-te sa lucrezi si nu pierde timpul si cu o scoala facuta ca sa fie.

Ultima editare efectuată de SpOOky pe 14 May 2010 17:10:18; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 20:48:46
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 14 May 2010 21:07:35    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

Sunt cam in aceeasi situatie in care ai fost si tu. Desi sunt tare nehotarat (ma tot razgandesc), ma intereseaza game designul. Alor mei sa lucrezi in industria jocurilor li se pare o prostie, asa ca sunt oarecum fortat sa intru la o facultate "la plesneala", asa cum ziceai si tu. Asta pentru ca momentan ei ma intretin si nu prea am de ales.

P.S. Ai facut meditatiii ca sa intri la Arhitectura, sau ai reusit fara (desi as fi tare surprins)?

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 14 May 2010 21:37:46    Subiect: < fara subiect >
SpOOky info:

SpOOky:

Ar fi si varianta sa pleci pe-afara, acolo sunt facultati mai apropiate de game dev.

Pt arhitectura am facut meditatii. Aproape un an. Dar am avut prieteni care facusera liceu de arta/arhitectura si au avut nevoie doar de cateva sedinte. Pe de alta parte sunt altii care fac pregatire 2-3 ani si rateaza admiterea.

Trebuie sa stai bine si sa te gandesti ce vrei sa faci. Cand aflii, mergi pe drumul ala si doar ala. Da-i inainte oricate hartoape sunt. Mie unul mi-a fost foarte greu sa decid ce fac. Din cauza asta anul trecut a fost ca dracu. Aveam pregatirea(1) care imi manca aproape tot timpul, ce mai aveam liber faceam situri(2) sa mai acopar gaurile de bani pe ici colo. Pe langa asta mai era si SNSPA-ul(3); desi imi bagasem picioarele in el ai mei m-au frecat la cap sa o pastrez (asta insemna in primul rand sa achit taxa, vreo 20j de mil pe an si sesiunea) - sa o pastrez in caz ca nu imi iesea cu arhitectura - da, ditamai votul de incredere aici. Erau 3 lucruri care ma trageau in 3 directii si nu excelam la niciunul.

Daca vrei sa lucrezi pe 3d, la noi e cam de-an boulea plata. In general salariile sunt mici (comparand cu in afara). Eu aveam leafa 500eur pe luna ca artist. Si acum cu "criza" unii patroni mai uita de plata cu lunile(*). Tot pe-afara is cainii cu covrigi in coadaź.

Cu facultatea e alta mancare de peste, daca vrei o meserie si aterizezi pe la medicina, arhitectura, constructii samd, ai sa iti blestemi zilele cat e volumul de studiu. Daca e sincronizare proasta (e vreo facultate la care iti trebuie pregatire in prealabil, sau e prin afara si ai ratat admiterea), daca esti sigur ca asta vrei sa faci, merita asteptat un an.

(*) Mare rant care asteapta sa iasa la iveala.

Ultima editare efectuată de SpOOky pe 14 May 2010 21:41:58; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 20:48:46
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 14 May 2010 21:44:06    Subiect: Re:
OViNET info:

OViNET:

SpOOky a scris:

Daca vrei sa lucrezi pe 3d, la noi e cam de-an boulea plata. In general salariile sunt mici (comparand cu in afara). Eu aveam leafa 500eur pe luna ca artist. Si acum cu "criza" unii patroni mai uita de plata cu lunile(*). Tot pe-afara is cainii cu covrigi in coada.

Sunt de acord cu tine, totusi eu as privi altfel lucrurile. Afara e normal iar aici la noi nu se apreciaza.

Status:
Înregistrat pe:
17 Apr 2007 20:15:29
Vârsta: 21 ani
Modelator 3D
Independent -- pentru cat timp ?

Postat la 14 May 2010 23:35:36    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

Te intrebasem de Arhitectura pentru ca sunt pe profilul asta la liceu si stiu cat de greu se intra (sunt 3 pe loc si degeaba ai facut Arhitectura la liceu daca nu faci si meditatii). Nu am niciun interes sa continui pe domeniul asta.

Cum am spus, pe mine ma intereseaza o cariera in game design. Totusi o sa am mult de munca sa ajung sa lucrez pentru o firma buna de game development... una care nu e din lumea a treia [si nu pentru ca firmele romanesti n-ar avea potential, ci pentru ca celelalte au un avans (material) mare].

Multumesc de sfaturi, sper numai sa reusesc sa-i conving si pe ai mei sa ma lase "sa-mi fac damblaua". Smile

Ultima editare efectuată de Jinx pe 14 May 2010 23:37:23; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 23 May 2010 14:26:08    Subiect: < fara subiect >
Pintea info:

Pintea:

Nu sunt tester, dar am prieteni/colegi care fac asta, prin urmare pot avea informatii putin denaturate.

Tester in gamedev:
Daca rezisti in QA destul (aici depinde de la om la om, poate dura luni, poate dura ani), poti trece cel mai usor la development in primul rand ca designer.
Majoritatea designerilor sunt din QA (asta e observatie de pe unde am trecut eu, nu generalizare).
Pe locul doi la trecerea din QA in productie sunt managerii. Cei ce pleaca din QA se pare ca sunt considerati manageri mai buni decat cei ce pleaca din productie, nu comentez aici dar asta am observat.
Din QA in programatori au ajuns mai putini, dar exista.

Salariile de baza pleaca de la 250-300 eur si rar trec de 1000. Spun de baza fiindca majoritatea isi rotunjesc/dubleaza veniturile prin overtime.

In gamedev, testerul proaspat angajat echivaleaza cu "Dorel". Pe masura ce urci ierarhia situatia se amelioreaza drastic.

La alte firme, QA poate presupune si programare, de exemplu daca faci testare unitara. Am lucrat la o firma la care nu te angajau "tester" daca nu erai la facultate de profil. Acolo salariile incepeau de la 450e dar si munca era mult mai challenging.

Status:
Înregistrat pe:
05 May 2007 14:50:45

Postat la 24 May 2010 01:17:23    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

Pintea, ce zici tu e valabil pentru afara presupun, nu? Intreb asta pentru ca ceilalti au mentionat sume mult mai mici cand venea vorba de game testing in Romania.

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 24 May 2010 15:06:22    Subiect: Re:
Pintea info:

Pintea:

Jinx a scris:

Pintea, ce zici tu e valabil pentru afara presupun, nu? Intreb asta pentru ca ceilalti au mentionat sume mult mai mici cand venea vorba de game testing in Romania.

Nu, in romanica... salariul de inceput tot asa am citit si pe aici, pana in 300 de euro, dupa care in functie de cat muncesti si cum avansezi, creste Smile

Ultima editare efectuată de Pintea pe 24 May 2010 15:06:46; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
05 May 2007 14:50:45

Postat la 08 Jul 2010 19:30:07    Subiect: < fara subiect >
exosyphen info:

exosyphen:

Salut,

Vreau sa adaug si eu ceva la subiect.

In primul rand, intrebare suna cam asa:
"Cam cat costa o masina?"
Pai costa oriunde intre 500 si 500.000 de Euro.

Game development-ul este o meserie creativa, bazata pe performanta.
Nu poti generaliza intrebarea. Da, se stie exact cat castiga o vanzatoare, pentru ca se stie exact ce trebuie sa faca, si oricat ar fi de buna, nu are cum sa faca mai mult sau mai putin.

In game development, ecuatia se schimba. Un angajat bun, poate sa faca un produs mai bun, care sa creasca incasarile, si prin urmare veniturile lor. Sau invers.

Un paradox interesant care l-am intalnit in Romania, este urmatorul:
X ne trimite un CV "impresionant" si multe fraze in care ne evidentiaza ce super talent ii el. Daca ii fac o oferta de tip "revenue sharing", adica: lucrezi la proiectul X, si iei y% din incasari, imediat refuza si cere in schimb un salar fix (de obicei ireal de mare).
Daca este foarte talentat, ceea ce inseamna ca produsul va iesi foarte bun, si prin urmare vanzarile la fel de bune, de ce nu ar vrea un procent din incasari?

De cate ori am lucrat cu straini, mereu au preferat (sau chiar au propus) revenue sharing. Si au iesit mereu foarte bine Smile

Revenind on-topic, chiar nu se poate discuta de salarii la modul general. Nu cred ca exista firma de game development care sa aiba 2 angajati cu salarii identice.

Status:
Înregistrat pe:
08 Jul 2010 16:32:09
Vârsta: 31 ani
Programator
exosyphen studios

Postat la 09 Jul 2010 11:30:51    Subiect: Re:
pacificat0r info:

pacificat0r:

exosyphen a scris:

Un paradox interesant care l-am intalnit in Romania, este urmatorul:
X ne trimite un CV "impresionant" si multe fraze in care ne evidentiaza ce super talent ii el. Daca ii fac o oferta de tip "revenue sharing", adica: lucrezi la proiectul X, si iei y% din incasari, imediat refuza si cere in schimb un salar fix (de obicei ireal de mare).
Daca este foarte talentat, ceea ce inseamna ca produsul va iesi foarte bun, si prin urmare vanzarile la fel de bune, de ce nu ar vrea un procent din incasari?

Offtopic:

Un salariu ii da omului siguranta.
Nu se accepta oferte de genul acela din simplul motiv ca vanzarile unui joc nu depind doar de munca lui ca programator. Sunt multi factori ce trebuie luati in calcul(design, marketing, etc.).
Ce se intampla daca proiectul X se anuleaza din motive ce nu tin de angajatul respectiv?
Ii dai timpul innapoi? Nu prea cred.
Ar fi ideal ca un procent din profit sa fie dat ca bonus (pe langa un salariu fix).

Anyway, back on topic.
Avand in vedere ca sunt doar o mana de firme care au departamente de test mai serioase, ceea ce a zis Pintea e perfect valabil.
Asocierea cu intrebarea: "Cat de mult costa o masina?", ar fi fost valabila daca ai avea si in cazul posturilor de QA aceeasi gama de oferte Smile .

Ultima editare efectuată de pacificat0r pe 09 Jul 2010 11:55:54; 2 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
21 May 2008 12:59:43
Vârsta: 25 ani

Postat la 09 Jul 2010 13:20:06    Subiect: < fara subiect >
exosyphen info:

exosyphen:

Asta este o problema tipic mioritica: Siguranta omului.
Din pacate o firma nu priveste asta.

De aia sunt cam 3 variante de angajare:

1. salar fix garantat care nu ii mare lucru (aud destui programatori care se plang de salar)
2. iti asumi si tu un risc sau lucrezi pe cont propriu si iei o felie serioasa din incasari
3. Esti intr-adevar FOARTE BUN cu un background impresionant, si atunci iti poti negocia un salar bun.

Nu am vrut sa dezvolt subiectul cu detalii inutile, dar aici nu era vorba de revenue sharing cu o echipa formata pe internet, care nu are experienta etc. Era vorba de a face asta cu o echipa care nu are nici un proiect anulat, jocuri pentru care canalele de publishing sunt deja semnate, si evident, o clauza de anulare in contract.

------
Back on topic,
Q&A ii o meserie delicata. Pare simpla si simplu de invatat, dar nu este.

Eu am lucrat pe Q&A cu niste adolescenti, cu rezultate exceptionale.
In primul an de la lansare, am mai reusit sa gasim 2-3 bug-uri, FOARTE MINORE.

Status:
Înregistrat pe:
08 Jul 2010 16:32:09
Vârsta: 31 ani
Programator
exosyphen studios

Pagina 2 din 2 [ 1 | 2 ]

Server time: 05:56:08 22.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved