Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Altele » Eroare la compilare

Pagina 5 din 5 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 31 Mar 2010 00:23:16    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Pai daca ai zis ca primesti valorile mouseului relativ la tot ecranul faci un calcul matematic cu rectul ala de la fereastra. Spre exemplu coltul ferestre din stanga sus este 10,10. Sacazi din pozitia mouseului valoarea asta si o sa ai 0,0 la coltul ferestrei tale oriunde ar fi.

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 25 ani
Programator

Postat la 31 Mar 2010 11:00:47    Subiect: < fara subiect >
ZyZyX info:

ZyZyX:

Exista o functie speciala pentru asa ceva: ScreenToClient

Status:
Înregistrat pe:
08 Jun 2007 18:07:36
Vârsta: 28 ani
Programator

Postat la 31 Mar 2010 20:26:57    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Am incercat si cu aia si tot imi dadea ciudatenii. Pana la urma am rezolvat-o. Sursa problemei era intr-adevar faptul ca punctul returnat de GetCursorPos avea coordonatele in spatiul ecranului si nu al ferestrei dar si faptul ca fereastra mea nu avea rezolutia dorita de mine in zona client (de exemplu daca va asteptati ca zona client sa aiba 640x480 de fapt nu e asa si asta pentru ca de fapt e luat in calcul si title bar-ul in rezolutia si zona client e mai mica decat marimea dorita, de exemplu poate sa fie 640x468 ). Am facut urmatoarele modificari in program si a mers:

Dupa crearea ferestrei (mai precis dupa apelarea functiei ShowWindow()):

Cod sursă:
//if windowed calculate the window width and height taking into consideration the title bar
            RECT         rcWindowClient;

// Figure out the client work area
            GetClientRect(m_hWnd, &rcWindowClient);
            // Calculate the rendering offsets based on the client size
            int g_iXOffset = (m_Width-(rcWindowClient.right-rcWindowClient.left));
            int g_iYOffset = (m_Height-(rcWindowClient.bottom-rcWindowClient.top));
            // Resize the window to be truly the resolution desired
            SetWindowPos(m_hWnd, NULL, 0, 0,
                m_Width + g_iXOffset, // Width
                m_Height + g_iYOffset, // Height
                NULL);

Si in program acolo unde doresti sa calculezi coordonatele mouse-ului (in zona client a ferestrei)

Cod sursă:

POINT point;
        RECT rcWindowRect;
        int iMouseX;
        int iMouseY;
        RECT rcWindowClient;

GetClientRect(m_hWnd, &rcWindowClient);
        // Calculate the rendering offsets based on the client size
        int g_iXOffset = (m_Width-(rcWindowClient.right-rcWindowClient.left));
        int g_iYOffset = (m_Height-(rcWindowClient.bottom-rcWindowClient.top));

//Update the mouse position
        GetCursorPos(&point);

// Check the window offsets
        GetWindowRect(m_hWnd, &rcWindowRect);

// Calculate real mouse coordinates
        iMouseX = point.x-g_iXOffset-rcWindowRect.left;
        iMouseY = point.y-g_iYOffset-rcWindowRect.top;

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
20 Apr 2008 16:32:46
Vârsta: 27 ani
Programator

Postat la 02 Apr 2010 01:32:32    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Lol , metoda de mai sus cand merge bine cand nu merge. Sa mor daca mai inteleg ceva. Mad

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 02 Apr 2010 16:03:36    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Ce a zis ZyzyX ai incercat ?

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 06 Apr 2010 22:13:08    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

L-am folosit si pe-ala si tot degeaba. Pana la urma m-am enervat si mi-am construit eu propria versiune de functie care sa urmareasca coordonatele mousului cu ajutorul lui DirectInput. Twisted Evil

Dar deocamdata trebuie sa ma opresc aici pentru ca deja am alte treburi pe cap (facultate, servici etc.) si nu prea imi mai ajunge timpul. Sad

Promit sa revin cat de repede pot. Nu scapati de mine asa usor! Very Happy

Ultima editare efectuată de Fuzzball pe 06 Apr 2010 22:13:41; 1 editări în total

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 09 Apr 2010 22:04:03    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Incerc sa folosesc vectori si nu inteleg ce are. Am facut un exemplu de test intr-un program consola si a mers dar cand incerc sa il folosesc cu DirectX and shit vad imi face figuri.

Cod sursă:
#ifndef _CAPP_H
#define _CAPP_H

#include "system_core.h"
#include

#define SCREEN_WIDTH 1280
#define SCREEN_HEIGHT 1024

#define TILE_WIDTH 64
#define TILE_HEIGHT 64

#define  MAP_WIDTH 20
#define  MAP_HEIGHT 16

class cApp : public cApplication
{

public:

cApp( int nCmdShow, HINSTANCE hInstance, DWORD Width, DWORD Height, char* cursorFileName,  int iFPS = 50, BOOL Windowed = TRUE, D3DCOLOR transColor = D3DCOLOR_XRGB(255, 0, 255));    
virtual ~cApp();

BOOL Init();
    void ShutDown();
    BOOL Frame();

//=========================================================================================================

POINT ptStart;
    POINT ptEnd;
    vector TravelVector;

public:
    void CheckForUserInput();    //Called each frame to check for user input

};

#endif

Daca imi comentez linia in care am declarat vectorul merge. Daca il las asa nu mai merge.

Imi apar urmatoarele erori:

: error C2143: syntax error : missing ';' before '<'
: error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
: error C2238: unexpected token(s) preceding ';'

Nu mai inteleg nimic. Neutral

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 09 Apr 2010 22:16:38    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

#include vector
using namespace std;

Ultima editare efectuată de boboS pe 09 Apr 2010 22:17:13; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 09 Apr 2010 22:18:40    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Merge! Very Happy
Multumesc mult!

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 12 Apr 2010 19:50:40    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Stiu ca am mai intrebat si mi s-a raspuns dar totusi nu am inteles. Deci daca continui sa imi fac jocul cu sprite-uri nu mai pot sa fac si efecte speciale cu particule? Trebuie neaparat sa folosesc dreptunghiuri texturate sau cum? Si daca folosesc dreptunghiuri texturate trebuie neaparat sa setez si camera si sa le mut folosind matrici si celelalte metode pe care le folosesti atunci cand faci un joc 3d? As vrea neaparat sa fac si ceva cu particule (pentru vraji in special care sunt bread & butter pentru un rpg ) dar nu stiu cum.

Ultima editare efectuată de Fuzzball pe 12 Apr 2010 19:54:34; 1 editări în total

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 24 Dec 2010 18:10:55    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Reinviu threadul asta pentru ca am o problema la compilare si nu stiu cum sa o rezolv. Crying or Very sad

Recent, in toate programele pe care le compilez in Visual Studio 2005 primesc acelasi set de erori legate de nu stiu ce fisier "wint.h" pe care nu l-am inclus in niciun proiect de-al meu. M-am jucat ce-i drept cu setarile in ultima vreme cand am incercat sa compilez mai multe programe pe care le-am luat de pe net.

Cod sursă:
1>------ Build started: Project: Vertex Buffer Wrapper 2nd, Configuration: Debug Win32 ------
1>Compiling...
1>cApp.cpp
1>c:program filesmicrosoft visual studio 8 cplatformsdkincludewinnt.h(222) : error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'PVOID64'
1>c:program filesmicrosoft visual studio 8 cplatformsdkincludewinnt.h(222) : error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
1>c:program filesmicrosoft visual studio 8 cplatformsdkincludewinnt.h(5940) : error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'Buffer'
1>c:program filesmicrosoft visual studio 8 cplatformsdkincludewinnt.h(5940) : error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
1>c:program filesmicrosoft visual studio 8 cplatformsdkincludewinnt.h(5940) : error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
1>c:microsoft directx 8 sdkincludedinput.h: DIRECTINPUT_VERSION undefined. Defaulting to version 0x0800
1>c:eginning visual c++ 2005dx tutorials ertex buffer wrapper 2ndcapp.cpp(134) : warning C4018: 'c:eginning visual c++ 2005dx tutorials ertex buffer wrapper 2ndcapp.cpp(24Cool : warning C4018: 'Build log was saved at "file://c:Beginning Visual C++ 2005DX TutorialsVertex Buffer Wrapper 2ndDebugBuildLog.htm"
1>Vertex Buffer Wrapper 2nd - 5 error(s), 2 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

Are careva idee ce sa fac sa il rezolv. Daca reinstalez Visual Studio o sa imi mearga?

le: Nevermind. Am rezolvat pana la urma. Am incercat acum cateva zile sa compilez fisierele sursa de Ogre si am instalat tot felul de programe precum Boost si C-Make. Nu am reusit sa il fac sa mearga dar programele respective au ramas instalate pe hard si cred ca mi-au stricat ceva din setarile lui Visual Studio. Asta, sau faptul ca instalasem si Microsoft DX 8 SDK si versiunea de DX 9 din iunie 2010. Am dezinstalat versiunea 8 si am eliminat din caile catre lib si include caile catre DX 8 si DX 9 (versiunea din 2010). Ceva din masurile astea a rezolvat problema pentru ca acum imi merge.

Ultima editare efectuată de Fuzzball pe 24 Dec 2010 18:34:00; 2 editări în total

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Pagina 5 din 5 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Server time: 10:43:56 19.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved