Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Altele » Eroare la compilare

Pagina 3 din 5 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 03 Mar 2010 20:33:16    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Apasa ALT+F9 si o sa ai breakpointurile jos cu meniu ala care vrei tu..

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 25 ani
Programator

Postat la 06 Mar 2010 18:05:12    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Nu exista o functie ceva care sa imi deseneze suprafete sau sprite-uri partial in afara ecranului?Adica de exemplu sa ii dau ca si coordonata -100 si -100 si sa imi deseneze un sprite de 300 x 300 numai partial atat cat se vede pe ecran. Fac un mecanism de scrollare a unei harti formate dintr-un grid de tile-uri si ma dispera sa calculez atat de multe bounding recturi pentru tile-urile de pe marginea ecranului.

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
20 Apr 2008 16:32:46
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 07 Mar 2010 15:32:43    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

De ce nu-ti pictezi tu sprite-urile ca dreptunghiuri texturate? In felul asta ai o multime de avantaje: alpha blending, poti face usor mai multe layere folosind z-ul vertecsilor, poti sa rulezi pixel shadere pe sprite-uri pentru efecte speciale etc. Exista si o clasa pentru sprite-uri in D3DX care face batching pentru tine, dar n-am folosit-o niciodata: ID3DXSprite.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 07 Mar 2010 21:32:29    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Merge cu D3DXSprite. E si aia o solutie folositul de dreptunghiuri texturate dar deocamdata vreau sa nu ma concentrez atat de tare pe partea grafica si mai mult pe joc. D3DXSprite e suficient deocamdata pentru ceea ce imi trebuie mie. Metoda propusa de tine inseamna unele batai de cap in plus cu setatul camerei, vertex buffer etc. Cu toate ca m-ar tenta si metoda asta dintr-un anumit punct de vedere: poti sa faci particole si sa creezi tot felul de efecte interesante. Imi plac la nebunie jocurile care au efecte interesante de genul asta fie ca sunt explozii, vrajile dintr-un rpg or whatever. Mi-ar placea daca as putea sa fac asa ceva dar sunt destul de sigur ca daca folosesti spriteuri pe tot ecranul nu se poate. (e ca si cum ai avea numai plasturi pe ochi)

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 08 Mar 2010 22:45:20    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Mai am o intrebare legata de DirectInput si mouse. Am un wrapper pentru directInput si pentru mouse si keyboard in jocul meu dar faza e ca nu prea stiu cum sa folosesc mousul. Mai precis nu stiu cum sa fac sa citesc coordonatele pe ecran ale mousului la un moment dat. Tot ce am gasit pana acum legat de asta in carti este cum sa citesti miscarea relativa a mousului fata de ultima pozitie. Pe mine ma intereseaza coordonatele pe ecran ale pointerului mousului, nu miscarea relativa a acestuia.

Singura solutie pe care am gasit-o relativ la aceasta problema e sa citesc in mod clasic coordonatele mousului in functia handler a ferestrei folosind LOWORD(lparam) si HIWORD(lparam).

Acum lucrez la mecanismul de scrollare a hartii folosind mousul si nu stiu de ce nu mai imi raspunde programul la comenzile cu tastatura (tastatura e citita cu DirectInput) acum cand am introdus si mousul (desi inainte de mouse imi mergea perfect). Functia care citeste inputul tastaturii este Frame() din cApp, tot aici verific daca pointerul mousului se gaseste in unul din cele 4 recturi definite pe laturile ecranului (daca se gaseste in unul din ele modific in mod corespunzator coordonatele variabilei care inregistreaza miscarea "ecranului" pe harta).

Programul se gaseste la adresa de mai jos.
http://www.fileshare.ro/3605431461.12

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 08 Mar 2010 23:15:15    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

GetCursorPos();

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 08 Mar 2010 23:51:17    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Mersi mult! Merge ca uns! Very Happy

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 10 Mar 2010 22:30:42    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Cum aloc memorie dinamica pentru un array de pointeri la RECT?

Daca fac asa vad ca nu ii place:

RECT** rcPointers;

rcPointers = new *RECT[10];

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 10 Mar 2010 22:45:26    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Pune steluta in partea hailanta a lu' RECT:

Cod sursă:

RECT** rcPointers = new RECT*[10];

Tipul unui element e RECT*, vrei 10 elemente, deci RECT*[10], ca sa fie consistent.

PS: esti sigur ca vrei sa faci un array de array-uri?

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 11 Mar 2010 22:09:05    Subiect: Re:
Fuzzball info:

Fuzzball:

Dark a scris:

PS: esti sigur ca vrei sa faci un array de array-uri?

Poate vrei sa spui "un array de pointeri". Un array de array-uri ar fi un array bidimensional daca nu ma insel. Tocmai asta am de gand sa fac. Un array bidimensional de pointeri la obiecte de tip cTile care contin informatii despre Tile-ul din patratica respectiva din cadrul hartii bidimensionale(cate layere are, ce index in lista de sprite-uri foloseste, rotatie si scaling daca e cazul etc.).

Ultima editare efectuată de Fuzzball pe 11 Mar 2010 22:10:36; 1 editări în total

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 13 Mar 2010 21:44:39    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Am inchis Call Stackul din Visual Studio din greseala si acum nu mai stiu cum sa fac sa apara din nou. Sad
Cum fac sa apara din nou?

le: nevermind. Am gasit pana la urma.

Ultima editare efectuată de Fuzzball pe 13 Mar 2010 21:46:02; 1 editări în total

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 14 Mar 2010 10:14:29    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Doar pentru info (deocamdata nu am ajuns la asa ceva): intr-un joc 2D cu sprite-uri (sprite-uri simple, fara drepthunghiuri texturate, fara camera setata ... deci practic un joc 2D "pur") pot sa fac ceva efecte speciale cu particole, pot sa setez niste lumini sau ceva de genul asta (incerc sa fac un rpg si ma gandeam ca ar arata cam fad daca as face magiile sa fie ceva gen niste bule pe ecran sau mai stiu ce sprite )?

Ultima editare efectuată de Fuzzball pe 14 Mar 2010 10:14:48; 1 editări în total

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 16 Mar 2010 21:21:39    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Mai degraba il faci 3D decat se chinui cu spriteuri daca vrei si lumini si efecte speciale. Paricule poti sa faci cate vrei si cat de dinamice vrei. Sau poti sa faci prerandate gen gif-uri.
O idee asa cam cu ce joc ai vrea sa semene ? Sa imi dau seama daca merita sa te chinui sa il faci cu spriteuri.

Ultima editare efectuată de boboS pe 16 Mar 2010 21:23:18; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 17 Mar 2010 21:27:35    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Ce mi-as dori sa fie:

http://www.gamebanshee.com/templeofelementalevil/screenshots.php#null

O viziune mai realista a ceea ce ar iesi daca l-as termina ... daca l-as termina (daca am noroc si ma ajuta Dumnezeu sa il termin).

http://www.heroicfantasygames.com/Screenshots.htm

ps: pe site e si un demo daca vreti sa il incercati.

... al meu o sa aiba grafica mai buna.
Mr. Green

Pe scurt: o sa fie un rpg, cu reguli DnD, party-based, lupta o sa fie turn-based.

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 24 Mar 2010 19:24:40    Subiect: < fara subiect >
Fuzzball info:

Fuzzball:

Am din nou nevoie de ajutor. Embarassed

In primul rand sa spun despre modul cum lucrez. Nu stiu daca e cea mai buna metoda dar momentan nu stiu alta. Imi fac jocul in "etape". Fiecare etapa e de fapt un nou proiect in care imi copiez fieserele din proiectul anterior intr-un nou folder (de exemplu daca ultima data am lucrat la Project "Game 05", am compilat, executat si am vazut ca a mers, cand imi continui treaba fac un nou proiect "Game 06" in care imi copiez vechile fisiere si imi continui treaba aducand modificari la fisierele existente).
Inainte de a face modificari mai compilez odata si rulez programul deja existent din noul proiect sa vad daca totul e in regula.
Toate bune si frumoase pana cand ultima oara cand am facut o astfel de verificare mi-a dat o eroare la linkare. Neutral

error LNK2019: unresolved external symbol _main referenced in function ___tmainCRTStartup

fatal error LNK1120: 1 unresolved externals

Nu inteleg de unde pana unde vine eroarea asta daca pana acum a mers.

Aici sunt fisierele cu codul sursa:

http://www.fileshare.ro/3925848328.02

Ultima editare efectuată de Fuzzball pe 24 Mar 2010 19:25:52; 1 editări în total

Will code for food.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Pagina 3 din 5 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Server time: 21:07:09 11.02.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2011 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved