Utilizator / Parola:

Am uitat parola... | Cont nou!
» Sectiuni
Forum » Proiecte » Anunţuri proiecte » Vortex Arena

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Autor Mesaj
meeshoo

Postat la 16 Jan 2010 11:20:01    Subiect: Vortex Arena

Status:
Înregistrat pe:
15 May 2007 10:52:43
Vârsta: 27 ani
Programator
Jungle Troll Entertainment
Salut,

Am reusit si noi sa terminam (aproape Smile ) un joculetz facut in timpul liber. Nu putem spune ca e chiar gata, e mai mult un prototip. Anyway, e free, sursele sunt de asemenea free (desi sunt scrise cu picioarele fara nici un pic de design/guidelines cu o gramada de hard codes and stuff). Probabil ca sunt si multe bug-uri pe acolo, dar oricum va incurajez sa il incercati Smile.

Il puteti downloada din seciunea Projects a www.jungle-troll.com

(Sursele le gasiti in SVN pe SourceForge.net, acolo unde e gazduit si release-ul jocului).

Ultima editare efectuată de meeshoo pe 16 Jan 2010 11:21:22; 1 editări în total

nekosan

Postat la 31 Jan 2010 23:03:45    Subiect: < fara subiect >

Status:
Înregistrat pe:
23 Oct 2008 10:05:25
Vârsta: ? ani

deci, sa fiu primul care-si da cu parerea...

E interesant, si pentru un prim proiect ati facut treaba buna...
Acum sa vorbim despre probleme:
1. presupun ca robotii sunt pozitionati random la inceput. Incercati sa ii pozitionati mai departati unii de ceilalti. In 60% din cazuri au fost generati destul de aproape si terminam runda in 10 secunde. Nu prea e interesant asa
2. Sunt destule bug-uri dintre care cel mai enervant e cand se impotmoleste robotul intr-un zid, sau in coltul unui zid.Ati putea folosi A*(star) pentru gasirea caii spre beacon pentru ca e harta foarte mica (matrice de 30x20 sau cat ar veni...) deci nu v-ar costa mai deloc la performanta. sau daca nu sa imbunatatiti putin blocajele acelea in zid.
3. Puteti sa mai adaugati mici imbunatatiri, pentru gameplay. De exemplu: sa adaugati niste usi care se inchid si se deschid la intervale diferite, blocand sau deschizand astfel anumite portiuni din traseu (sa fi destul de aproape sa termini runda si sa ti se inchida o usa in fata ca apoi sa fi nevoit sa ocolesti un sfert din harta ar fi ceva interesant. Nu prea des, ca devine stresant, dar din cand in cand cred ca ar face atmosfera mai tensionata)

Spor la treaba...

meeshoo

Postat la 01 Feb 2010 12:33:16    Subiect: < fara subiect >

Status:
Înregistrat pe:
15 May 2007 10:52:43
Vârsta: 27 ani
Programator
Jungle Troll Entertainment
merci de review.

acuma sa iti raspund:

1. ai dreptate, si eu m-am gandit la asta, dar tre sa gasesc un algoritm de pozitionare mai bun. Ideea e ca toti vortecsii aia sunt generati de la inceput, tot random, dar nu se vad. De aceea tre sa fac un algoritm mai destept care sa gaseasca repede 2 pozitii libere pe harta, care sa fie si la o anumita distanta una de alta.

2.Da, e corect ca se mai opresc prin coltzuri. Sunt coliziuni sfera/patrulater. Acolo as putea sa fac ceva mai destept cand e f aproape de coltz. Implementarea A* nu as face pentru ca toata ideea e sa te folosesti de environment asa cum e, robotii nu stiu sa urmeze nimic, e totul bazat pe fortze.

3. Si aici ai o idee buna, si mai sunt inca cateva, dar nu cred ca am rabdarea sa mai adaugam chestii noi, avand in vedere ca avem idei pentru alte doua proiecte mult mai interesante Smile.

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 08:09:42 01.08.2010
Last full backup: @ 10:43 on 12.09.2009

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006-2007 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved