Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Proiecte » Web Games » Idei de jocuri si tehnologii folosite

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 15 Aug 2009 13:32:33    Subiect: Idei de jocuri si tehnologii folosite
Dryfus info:

Dryfus:

Salutare

Voi la ce gen de jocuri lucrati si ce tehnologii ati folosit?

Ma gandesc ca daca fiecare poate sa "fure" un pic din experienta si ideile celorlalti se vor creea jocuri mai bune si mai originale si toti avem de castigat. ( Parerea mea )

Eu am lucrat la un joc de strategie spatiala cu numar limitat de jucatori (cel care initiaza jocul trebuie sa stie exact cine joaca ca sa trimita invitatiile).
E un joc turn base cu durata turei setata la inceput de administrator. De-a lungul jocului se poate schimba durata turei (in functie de dorinta jucatorilor) si se poate pune si pauza (eventual cand se termina programul de lucru Very Happy).

E un joc care sa se poata juca de prieteni in timpul serviciului Very Happy sau in timpul liber.

Am folosit Java, JSP-uri, Ajax si javascript. Legatura cu baza de date o fac prin Hibernate.

Status:
Înregistrat pe:
15 Aug 2009 13:13:24
Vârsta: 31 ani

Postat la 15 Aug 2009 20:33:53    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

Teoretic Web-ul abia acum incepe sa fie exploatat asa cum trebuie, deci idei sunt destule. Cu noile tehnologii de la Adobe (Flex, Air), noile formaturi suportate acum de toate browserele (SVG, PNG w/alpha) si ultimele standarde web (CSS3 si nu numai), ai destula libertate sa faci aproape orice.

Eu sunt surprins de cat de statice sunt jocurile browser-based in momentul actual. Gandeste-te doar ca acum nu mai ai nevoie de Flash si ActionScript sa faci o aplicatie decenta pentru browser.

Stiu ca practic nu ti-am raspuns la intrebare, dar poate gasesti putina inspiratie in ce am zis mai sus. Edit: Ah! Si bine ai venit! Very Happy

Ultima editare efectuată de Jinx pe 15 Aug 2009 20:35:32; 2 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer

Postat la 16 Aug 2009 00:15:19    Subiect: < fara subiect >
night_hawk info:

night_hawk:

Flex = SDK for Flash. Deci tot ai nevoie de Flash, desi folosesti tehnologii noi. Mai e si Silverlight tot prin categoria aia.

Desi nu-s mare fan, incep sa sfatuiesc lumea sa incerce C# pentru web. Desi e $#*$ ca limbaj, unele avantaje sunt destul de... convingatoare.

Si, in opinia mea, viitorul apropiat va fi dominat de javascript. E versatil si destul de rapid. Si poti face chestii interesante.

Pentru chestii pentru o arie restransa sau lightweight care au nevoie de baze de date, PHP.

Asta pentru web.

C++ pentru restul. Desi... hmm... cu CGI... scrap that thought. C++ si pentru web uneori.

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Programator junior
Esotheria

Postat la 17 Aug 2009 09:05:19    Subiect: < fara subiect >
Black_Knight info:

Black_Knight:

hmm lucrez la munca la un manager de fotbal (pt iphone)... oricum a fost ideea mea si tot ce e acolo sunt ideile mele (o parte din ele ca mai exista si dedlinenuri...)
la munca folosesc apple (xcode, objective C) pt iphone

acasa acum lucrez la un engine C++, OpenGL, IL, AL

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator

Postat la 17 Aug 2009 10:13:42    Subiect: Re:
Jinx info:

Jinx:

Black_Knight a scris:

hmm lucrez la munca la un manager de fotbal (pt iphone)... oricum a fost ideea mea si tot ce e acolo sunt ideile mele (o parte din ele ca mai exista si dedlinenuri...)

Vezi ca suntem la categoria Web Games. Smile

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 17 Aug 2009 12:13:10    Subiect: Re: Re:
Black_Knight info:

Black_Knight:

Jinx a scris:

Black_Knight a scris:

Vezi ca suntem la categoria Web Games. Smile

hmmm sorry my mistake...
ca web... am avut odata intentia sa fac un RPG text (alea clasice pt web) si sa ajut la un managerd e fotbal... da totul a ramas la plan... am urat intotdeauna php, sql etc... (probabim mi se trage de la scoala cand am facut fox in locu C/C++ si de atunci ma tot chinui sa imi placa bazele de date si nu prea reusesc Very Happy)

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 19 Aug 2009 01:13:40    Subiect: < fara subiect >
Dryfus info:

Dryfus:

Daca urasti php-ul dar stii C++-ul de ce nu arunci o privire pe java si pe jsp-uri.

Cand m-am apucat prima data de java aveam ceva notiuni de php (eram in stare sa fac o interogare la o baza de date si sa la afisez, nimic complex) si cunosteam cate ceva despre sintaxa codului in java si ce mai programasem in facultate in C si C++.

Intr-o luna deja jonglam cu jsp-urile si cu clasele.

Ideea intrebarii mele de la inceput este sa ne cunoastem mai bine si in cazul in care cineva se loveste de o problema macar stie la cine sa arunce o intrebare.

Poate cineva vrea sa se apuce de ceva asemanator si nu stie cum sa inceapa...

Acum sper ca nu supar pe nimeni dar de cand lucrez in comunitatea open source m-am invatat sa profid dupa experienta celorlalti si la randul meu sa ajut cum pot cand mi se cere ajutorul.

Ultima editare efectuată de Dryfus pe 19 Aug 2009 01:17:49; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
15 Aug 2009 13:13:24
Vârsta: 31 ani

Postat la 19 Aug 2009 12:33:49    Subiect: < fara subiect >
BloodRain info:

BloodRain:

php e muuuult mai usor decat java(mai ales decat enterprise edition). Cel putin la partea de configurare. Eu nu am reusit sa folosesc o baza de date dintr-un jsp sau dintr-un servlet si m-am chinuit vreo 2 zile. Intr-o aplicatie desktop java am reusit destul de repede sa fac asta. In php aproape tot merge din prima. E usor de invatat, dar mi se pare ca nu ai aceiasi satisfactie pe care o ai cand faci un joc cu grafica. Daca vrei totusi sa inveti ceva server side, din cate stiu eu java e mai bun decat php la securitate,viteza de executie si inca cateva chestii.

Status:
Înregistrat pe:
01 Sep 2008 11:26:22
Vârsta: 21 ani

Postat la 19 Aug 2009 13:13:29    Subiect: < fara subiect >
Black_Knight info:

Black_Knight:

mda probabil cand o sa reusesc sa invat SQL o sa ma apuc si de php,java etc... presupun ca nu e mare filozofie. trebuie sa gasesc numai timpul si cheful necesar Wink

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 21 Aug 2009 08:14:17    Subiect: Re:
raicuandi info:

raicuandi:

Black_Knight a scris:

mda probabil cand o sa reusesc sa invat SQL o sa ma apuc si de php,java etc... presupun ca nu e mare filozofie. trebuie sa gasesc numai timpul si cheful necesar Wink

Foarte usor de folosit. Daca ai un server Linux (Ubuntu e floare la ureche, eu l-am instalat si-n un VM ca sa il am mereu accesibil pe laptop) poti instala imediat MySQL, care e basic si usor.

Cand -si daca- incepe sa iti trebuie chestii gen foreign keys, transactions etc. poti sa treci la Postgres, e mult mai puternic dar te surprinde si sperie putin in comparatie cu MySQL.

Softul meu e scris in Python, si librariile care vin pt MySQL/Postgres sunt chiar foarte simplu de folosit, le inveti intr-o singura zi.

Vorbind de Python... exista un IDE care ruleaza si pe Linux/GTK numit .Wing IDE E absolut genial, debugging e grozav, e rapid etc., comparabil cu VS, doar ca interfata GTK e urata ca dracu, si te costa bani. Cel putin vine cu trial version. Am pus interfata grafica pe server si pot sa fac debugging la softu server din IDE Smile

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 28 Aug 2010 14:10:49    Subiect: Flash Browser Based
EAndrei info:

EAndrei:

Inafara de Flash si Actionscript ce tehnologii mai sunt necesare pentru un browser based gen Gilfor's Tales?, vreau exemple concrete de tehnologii/limbaje, daca se poate     Razz

ActionScript 3.0 Game Programmer

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2009 12:48:38
Programator junior
Freelancer

Postat la 29 Aug 2010 13:58:27    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

Nu stiu jocul de care vorbesti, insa exista cateva tehnologii care sunt necesare oricarui joc browser-based, indiferent daca e Flash sau text. O sa ai nevoie de niste (X)HTML & CSS (mai mult sau mai putin pentru un joc construit in Flash), de un limbaj de scripting server-side (PHP, ASP, Perl etc.) si de cunostinte de SQL. In mare parte cam astea sunt. De la joc la joc, e posibil sa intervina limbaje client-side (JavaScript etc.), Java si Dumnezeu stie ce alte tehnologii.

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 29 Aug 2010 14:42:37    Subiect: < fara subiect >
EAndrei info:

EAndrei:

A, deci e la alegere libera Razz

ActionScript 3.0 Game Programmer

Status:
Înregistrat pe: