| Mesaj |
Info autor |
Postat la 09 Aug 2009 18:49:22 Subiect: O mica intrebare
|
|
|
Patrunjelu info:
|
Patrunjelu:
Vreau sa incep un proiect in XNA si as avea nevoie de o sugestie. Jocul se va desfasura pe o harta mare. Pentru aceasta am dezvoltat un editor propriu ce salveaza valoarea numerica a fiecarui tile (identificator unic) intr-un fisier text. Harta este, evident un array bidimensional de intregi. Ce metoda ar trebui sa folosesc pentru scroll-ul pe harta? Pentru a evita low framerates ar trebui sa randez doar tile-urile necesare (cuprinse pe ecran) dar daca as face asta la fiecare pas al personajului (el sa ramana intotdeauna in centru) nu s-ar vedea prea "din topor" aparitia noilor tile-uri? As putea incerca cu un Backbuffer, dar nu ar avea acelasi rezultat? Imi puteti sugera vreo metoda pentru a face acest tip de scrolling mai smooth? Sau daca aveti o alta sugestie...
|
Status:
Înregistrat pe: 08 Aug 2009 11:53:33
Vârsta: 19 ani
Programator
|
| |
Postat la 09 Aug 2009 19:09:29 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
night_hawk info:
|
night_hawk:
Depinde de view. Daca e topdown, randezi ce se vede plus cele din imediata vecinatate. Daca e third / first person, ai mai multe metode. Cateva care le stiu si eu: fog sa ascunzi ce nu se vede mai incolo si randezi pe o distanta in fata personajului, impostori pentru a randa ce e indepartat (merge si via skybox) sau... meh, atata imi vine in cap acum.
|
Status:
Înregistrat pe: 25 Mar 2007 22:01:13
Vârsta: 21 ani
Programator junior
Esotheria
|
| |
Postat la 09 Aug 2009 22:33:28 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Patrunjelu info:
|
Patrunjelu:
E topdown, mersi pentru sugestii  Primul screen (tile-urile arata urat, dar sunt doar pentru render test).
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 11 Aug 2009 19:41:16 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Patrunjelu info:
|
Patrunjelu:
As mai avea o mica intrebare: Planul meu este de a imparti harta jocului pe mai multe layere: Layer 1 - Tile-urile Layer 2 - Personajele si efectele magiilor + alte nature effects. Layer 3 - Obiectele si cladirile Layer 4 - Sunetele din background (pisici, pasari etc.)
Cum as putea face aceasta delimitare "tehnic"? Rostul lor este urmatorul (exemplu brut): Personajele sa fie acoperite de cladiri (de exemplu, in screenshotul de mai sus, daca personajul se duce in spatele bisericii sa nu se mai vada deloc sau sa se vada un efect de transparenta). Efectele magiilor sa ramana la nivelul personajelor (sa nu acopere cladirile si restul). Et cetera. Accept orice sugestie. Daca vine la pachet si cu un algoritm brut (pseudocod sau C#, folosesc XNA) e si mai bine, chiar daca nu e absolut necesar.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 11 Aug 2009 19:46:14 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
night_hawk info:
|
night_hawk:
Relativ simplu. Teoretic.
Randezi dinspre coltul din dreapta jos spre stanga sus. Sau ar trebui sa mearga si doar de jos in sus. In felul asta ce e in planul apropiat e randat peste ce e in planul departat. Poti verifica ce e in dreapta jos sau stanga sus prin coordonate.
Problema ar aparea cu elementele mai mari, gen cladiri. Dar si alea se rezolva rapid daca in loc de un punct compari infasuratoarea.
Ultima editare efectuată de night_hawk pe 11 Aug 2009 19:47:53; 1 editări în total
|
Status:
Înregistrat pe: 25 Mar 2007 22:01:13
Vârsta: 21 ani
Programator junior
Esotheria
|
| |
Postat la 11 Aug 2009 20:02:42 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Patrunjelu info:
|
Patrunjelu:
Da... dar de exemplu, intr-un moment X eu vreau sa afisez un inel de foc al unui spell. El automat va fi randat deasupra celorlalte. Eu vreau sa se randeze pe layerul 2 direct.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 11 Aug 2009 21:03:03 Subiect: Re:
|
|
|
Deliverance info:
|
Deliverance:
Patrunjelu a scris: Da... dar de exemplu, intr-un moment X eu vreau sa afisez un inel de foc al unui spell. El automat va fi randat deasupra celorlalte. Eu vreau sa se randeze pe layerul 2 direct. Desenezi toate obiectele din layer-ul 1, apoi toate din layer-ul doi si tot asa...
|
Status:
Înregistrat pe: 13 Oct 2006 10:05:37
Vârsta: 25 ani
Programator
|
| |
Postat la 11 Aug 2009 21:08:04 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Patrunjelu info:
|
Patrunjelu:
Inseamna ca va trebui sa redesenez tot la un astfel de event? Trebuie sa fie alta metoda... (poate nu m-am exprimat nici eu bine... vreau sa adaug sprite-uri pe diferite layere ce contin deja alte sprite-uri). Adica, dupa ce am randat screenul X cu layerele pe el, sa mai pot adauga sprite-uri pe layerul X unde X < ultimul layer fara sa trebuiasca sa redesenez tot.
Ultima editare efectuată de Patrunjelu pe 11 Aug 2009 21:09:59; 1 editări în total
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 11 Aug 2009 21:22:03 Subiect: Re:
|
|
|
Deliverance info:
|
Deliverance:
Patrunjelu a scris: Inseamna ca va trebui sa redesenez tot la un astfel de event? Trebuie sa fie alta metoda... (poate nu m-am exprimat nici eu bine... vreau sa adaug sprite-uri pe diferite layere ce contin deja alte sprite-uri). Adica, dupa ce am randat screenul X cu layerele pe el, sa mai pot adauga sprite-uri pe layerul X unde X < ultimul layer fara sa trebuiasca sa redesenez tot. Hmm, de obicei trebuie sa redesenezi tot la fiecare frame... Iar ceea ce vrei sa faci nu prea se poate face usor; e mai natural sa regenerezi scena la fiecare frame. Ce anume folosesti pentru rendering?
|
Status:
Înregistrat pe: 13 Oct 2006 10:05:37
Vârsta: 25 ani
Programator
|
| |
Postat la 11 Aug 2009 21:24:48 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Patrunjelu info:
|
Patrunjelu:
As putea sa retin TOT ce este pe ecran in momentul ala (pozitia sprite-urilor, restul, etc) si sa il redesenez (fiind vorba doar de ecran nu ar trebui sa se frameze in acel moment). Mersi de sugestie. Functia Draw default din XNA 
Ultima editare efectuată de Patrunjelu pe 11 Aug 2009 21:25:38; 1 editări în total
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 30 Dec 2009 18:08:39 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Patrunjelu info:
|
Patrunjelu:
Desi e cam tarziu tin sa-mi raspund tot eu la intrebarea ce acum mi se pare stupida. Nu era nevoie de redesenare si altele; se pare ca niste functii draw pentru fiecare obiect din joc (clasa in "interior") timed sau nu, se afiseaza normal pe ecran, deasupra a ce era inainte, iar sprite-urile anterioare raman pe ecran.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 13 Feb 2011 00:55:14 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Patrunjelu info:
|
Patrunjelu:
Ce dracu am zis mai sus? O_o Si ce dracu intrebari erau alea? lol
Ultima editare efectuată de Patrunjelu pe 13 Feb 2011 00:59:14; 1 editări în total
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 13 Feb 2011 01:01:40 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Jinx info:
|
Jinx:
Nu stiu, dar ai rezolvat problema pana la urma? Sau dupa un an de zile inca te mai chinui? 
|
Status:
Înregistrat pe: 03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer
|
| |
Postat la 13 Feb 2011 01:08:50 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Patrunjelu info:
|
Patrunjelu:
Haha, da, se poate spune ca am rezolvat. Nu imi mai pun intrebari ilogice/cretine. De asemenea, am renuntat la ideea de a-mi 'face un joc' deoarece este mult prea probabil sa nu castig suficient de multi bani de pe urma lui. Am ales drumul freelancing-ului pana la urma. Desi lucrez in general la utilitare, am lucrat o vreme pentru un tip care voia un joc si ulterior sa-l vanda pe Steam. Din pacate tipul voia tot mai mult si job-ul a inceput sa tinda spre full time ceea ce m-a fortat sa renunt. Oricum, mi-am amintit ca acum 1+ ani am postat aici o intrebare si am vrut s-o revad. Acum mi se pare complet idioata. 
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 13 Feb 2011 20:25:30 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Jinx info:
|
Jinx:
Dar asta e una din plăcerile vieții online! Cât de distractiv e să-ți revezi prostiile scrise în urmă cu unul sau mai mulți ani și să vezi cât ai progresat! Nu e doar distractiv, dar și motivant. Eu zic să nu renunți la game development dacă e ceva ce-ți place. Că-l practici în timpul liber, câteva ore pe săptămână și tot e ceva. Nu renunța la visurile tale (da, visuri nu vise) doar pentru că viața ta a luat-o pe un alt drum. Nu știi când ajungi la o intersecție care te aduce iar pe calea ideală. Chiar dacă în perioada asta forumul e destul de inactiv, eu tot intru pe el din când în când. Te sfătuiesc să faci la fel. Poate într-o zi o să dai de vreun topic/post care o să-ți schimbe viața.
|
Status:
Înregistrat pe: 03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer
|
| |