Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Grafică » Parallel-Split Shadow Maps

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 01 Aug 2009 18:22:50    Subiect: Parallel-Split Shadow Maps
Katalin info:

Katalin:

Am incercat sa implementez PSSM dupa un exemplu de pe net , totul a fost bine pana am observat un downside la aceasta tehnica. Atunci cand ai obiecte inalte cum ar fi cladiri in scena la spliturile care sunt mai aproape de camera ( depinde de ce split distance folosesti ) umbra dispare. Inteleg de ce se intampla acest lucru si cam singurul remediu pe care l-am gasit a fost sa dau camera(folosita pt randarea shadow map) destul de mult in spate in directia opusa vectorului luminii incat sa cuprinda si obiectele care pot face umbra in splitul respectiv. Dar facand asta pierzi FOARTE mult din calitate. Exista vreo tehnica "magica" prin care se poate rezolva problema fara sa pierzi din calitate?

Ultima editare efectuată de Katalin pe 03 Aug 2009 10:52:22; 1 editări în total

Fighting on the internet is like running in the special olympics: even if you win, you're still retarded !

Status:
Înregistrat pe:
02 May 2007 18:38:03
Vârsta: 23 ani
Programator
LightningTeam

Postat la 03 Aug 2009 11:21:42    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

ai putea sa pui undeva un exe sa vedem ce se intampla

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 05 Aug 2009 13:19:06    Subiect: < fara subiect >
Katalin info:

Katalin:

Am rezolvat problema cat de cat. Daca folosesc pentru randarea shadow mapurilor o matrice de proiectie ortho pot sa dau camera in spate cam cat de mult vreau atat timp cat limitez Width si Height cat sa cuprinda bucata de frustum pentru care randez shadow mapul respectiv. Asa nu pierd nici din calitate si nu am nici probleme. Apropo stie careva vreun paper sau ceva care explica soft shadows folosind jitter sampling ? Am gasit cateva pe net dar ma cam depasesc Embarassed asa ca daca stiti voi ceva explicat ca pentru prosti ma anuntati si pe mine.

Edit: Un exe cu ce am pana acum. Stiu ca merge cam greu si nu prea arata asa bine dar mai am mult de lucru la el.

http://www.speedyshare.com/453449202.html

Ultima editare efectuată de Katalin pe 05 Aug 2009 13:33:42; 1 editări în total

Fighting on the internet is like running in the special olympics: even if you win, you're still retarded !

Status:
Înregistrat pe:
Programator
LightningTeam

Postat la 05 Aug 2009 14:32:33    Subiect: < fara subiect >
Overburn info:

Overburn:

ai putea sa maresti rezolutia shadow mapurilor sa scapi de jitteruri.

Status:
Înregistrat pe:
06 Mar 2007 07:36:21
Vârsta: 21 ani

Postat la 05 Aug 2009 17:59:12    Subiect: < fara subiect >
Katalin info:

Katalin:

Nu vreau numai sa scap de aliasing ci si sa am penumbre fake. In plus daca maresc rezolutia ma indrept spre hard shadows si nu vad ce rost mai are sa folosesc shadow map cand si shadow volumes poate face acelasi lucru...

Status:
Înregistrat pe:
Programator
LightningTeam

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 09:31:40 19.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved