Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Motoare 3D » Irrlicht/Ogre3d/Panda3d/SDL+OpenGL

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 12 Jan 2009 14:05:03    Subiect: Irrlicht/Ogre3d/Panda3d/SDL+OpenGL
singularity info:

singularity:

Am citit ceva mai multe threaduri de pe GDRO si am ajuns la concluzia urmatoare: engine-urile care mie mi se pareau bune si adecvate pentru proiectul meu nu sunt tocmai laudate.

Jocul meu ar trebui sa fie un mini-joc RTS necomercial cross-platform (Windows, Linux, Mac). Va fi scris in C++ si va folosi OpenGL pentru randare pe cele 3 sisteme de operare.

Initial, vroiam sa folosesc Irrlicht, care mi s-a parut usor de folosit, dar nu imi era clar daca e ok. Editorul irrEdit mi s-a parut foarte neintuitiv si ciudat. Cred ca ar trebui sa fac unul propriu din start.

Am studiat putin Ogre3d si am descoperit jocuri grafica interesanta (ex: Zero Gear) care au la baza Ogre3d. L-am utilizat putin pentru cateva teste si arhitectura acestuia mi s-a parut putin ciudata, POO C++ peste tot. Un plus ar fi existenta unor editoare gata facute. Acestea ar putea fi utile pentru prototipul jocului, dupa care imi pot scrie unul propriu.

Panda3D pare foarte interesant, poate genera shadere automat si este scriptabil, pot sa fac un prototip extrem de usor si pare o alegere interesanta. Pare complet si usor de folosit. Mi-ar mai trebui un editor si cred ca ar fi ok.

Ultima varianta, pe care vroiam sa o folosesc initial, ar fi SDL cu cod Opengl. Singura justificare pentru aceasta alegere ar fi posibilitatea de a rula jocul pe (aproape) orice sistem de operare pe care poate rula SDL.
Cred ca ar fi mai mult de lucru pe partea de OpenGL decat la codul pentru game logic si as folosi si alte librarii SDL*.

Intrebarea mea ar fi: care dintre engine-urile de mai sus ar fi mai adecvat, din urmatoarele aspecte: timp necesar dezvoltarii jocului, flexibilitatea si performanta sistemului de randare si calitatea engine-ului?

Status:
Înregistrat pe:
12 Jan 2009 13:20:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 12 Jan 2009 15:12:06    Subiect: < fara subiect >
night_hawk info:

night_hawk:

Sunt open-source, deci le poti edita cum iti vine. Ca si usurinta, Irr e mult mai usor decat alternativele. Poate nu e cel mai bine construit, dar se descurca bine cu ce ii dai. Si comunitatea e destul de vesela. Au si echivalentul unui Dark pe acolo, daca asta e un factor.

Din 3 aplicatii Ogre3d care le-am rulat, 2 mi-au crapat urat de tot in timpul rularii. Aka "need reset" crash.

De Panda nu stiu mai nimic.

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Vârsta: 21 ani
Programator junior
Esotheria

Postat la 12 Jan 2009 15:50:42    Subiect: < fara subiect >
singularity info:

singularity:

Voi incerca sa fac cateva teste cu Irrlicht.Codul Irrlichtului pare mai "hackuibil".
Tocmai am descoperit ca Panda3D nu are build oficial pentru Mac OS X.

Ogre3D mi-a facut si mie cateva prostioare (ex: refuza sa afiseze stats-urile acelea in mod corect pe o placa video integrata GMA950 si nu era cine stie ce demo de Ogre3D).

Ultima editare efectuată de singularity pe 12 Jan 2009 15:51:32; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 13 Jan 2009 01:32:52    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

Ogre nu e facut sa mearga pe jucariile alea integrate.

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 14 Jan 2009 19:44:17    Subiect: < fara subiect >
Overburn info:

Overburn:

dupa ce m'am fatait intre ogre si irrlicht de 5000 de ori , am ramas la ogre si pot sa zic ca mi se pare mai matur decat irrlicht. de panda nu stiu , si sdl+opengl suna cah de programat.

Ultima editare efectuată de Overburn pe 14 Jan 2009 19:45:19; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
06 Mar 2007 07:36:21

Postat la 14 Jan 2009 20:22:38    Subiect: Re:
night_hawk info:

night_hawk:

Overburn a scris:

dupa ce m'am fatait intre ogre si irrlicht de 5000 de ori , am ramas la ogre si pot sa zic ca mi se pare mai matur decat irrlicht. de panda nu stiu , si sdl+opengl suna cah de programat.

Nu ma provoca sa zic *cum* te-ai fatait tu intre ogre si irrlicht. Smile

Ultima editare efectuată de night_hawk pe 14 Jan 2009 20:22:52; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Programator junior
Esotheria

Postat la 17 Jan 2009 17:05:14    Subiect: < fara subiect >
pin46 info:   [banned]

pin46:

Initial, vroiam sa folosesc Irrlicht, care mi s-a parut usor de folosit, dar nu imi era clar daca e ok. Editorul irrEdit mi s-a parut foarte neintuitiv si ciudat. Cred ca ar trebui sa fac unul propriu din start.

Am studiat putin Ogre3d si am descoperit jocuri grafica interesanta (ex: Zero Gear) care au la baza Ogre3d.

Irrlicht si Ogre3d sunt probabil cele mai cunoscute enginuri grafice open source pe baza de rasterizare. La enginurile free toolsetul nu este foarte dezvoltat pentru ca dezvoltatorii nu au bani/oameni pentru asa ceva.
Daca vrei sa faci mai mult decat un tetris/pinpong ai nevoie de o echipa. Ii prea mult de facut pentru o singura persoana care o face in timpul liber. Stabileste stabileste resursele jocului (grafica, sunet, retea, etc) si in functie de asta stabileste cum lucrezi. Daca teai mai jucat cu moduri, facut programe anterior o sa te ajute.

Status:
Înregistrat pe:
06 Aug 2007 23:02:05
Vârsta: ? ani
PR & Marketing

Postat la 17 Jan 2009 22:20:03    Subiect: < fara subiect >
singularity info:

singularity:

raicuandi a scris:

Ogre nu e facut sa mearga pe jucariile alea integrate.

Am descoperit cerintele intr-un mod putin mai ciudat: incercam doar sa incarc niste modele intr-un mesh viewer. Nu era vorba de efecte sau altceva pretentios. Din moment ce eu nu planificam sa fac un joc cu grafica extrem de pretentioasa, cerintele hardware nu erau justificate.

pin46 a scris:

Am studiat putin Ogre3d si am descoperit jocuri grafica interesanta (ex: Zero Gear) care au la baza Ogre3d.

Irrlicht si Ogre3d sunt probabil cele mai cunoscute enginuri grafice open source pe baza de rasterizare. La enginurile free toolsetul nu este foarte dezvoltat pentru ca dezvoltatorii nu au bani/oameni pentru asa ceva.
Daca vrei sa faci mai mult decat un tetris/pinpong ai nevoie de o echipa. Ii prea mult de facut pentru o singura persoana care o face in timpul liber. Stabileste stabileste resursele jocului (grafica, sunet, retea, etc) si in functie de asta stabileste cum lucrezi. Daca teai mai jucat cu moduri, facut programe anterior o sa te ajute.

Am inceput sa lucrez la editor. Incerc sa il fac independent de jocul pentru care il scriu, sa il mai pot folosi si pentru altele.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 18 Jan 2009 19:54:54    Subiect: < fara subiect >
pin46 info:   [banned]

pin46:

"independent de jocul pe care il scriu"

Poate sa mai mearga si la un RPG dar te cam imprastii daca nai mai facut asa ceva pana acum.

Status:
Înregistrat pe:
06 Aug 2007 23:02:05
Vârsta: ? ani
PR & Marketing

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 08:49:09 19.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved