Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Reţea » Reliable UDP how to

Pagina 2 din 2 [ 1 | 2 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 06 Jan 2009 01:03:43    Subiect: < fara subiect >
c0mas info:

c0mas:

Pe scurt, socketii UDP se fac in felul urmator pe Windows:

Cod sursă:

int sock = socket(AF_INET, SOCK_DGRAM, IPPROTO_UDP);
DWORD crap1 = 0;
DWORD crap2 = 0;
WSAIoctl(sock, SIO_UDP_CONNRESET, &crap1, sizeof(crap1), 0, 0, &crap2, 0, 0);

Misto, nu?

Ca acuma mi-am adus aminte ... stiu ca atunci cand m-am lovit de problema asta, am intrebat pe gamedev.net (la multiplayer and networking) ... le-am spus eroarea si cand se intampla ... si nu a stiut nimeni sa-mi spuna de bugul asta.

Do what you love, money will follow!

Status:
Înregistrat pe:
19 Apr 2007 13:41:50
Vârsta: 35 ani
Programator
Dream Builder Studios

Postat la 06 Jan 2009 11:24:23    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Eu am descoperit-o cind ma chinuiam sa implementez IP si UDP in user space cu memory mapped sockets in Linux (un caz clasic de optimizat devreme, degeaba si fara profiler, da' cu totii trecem prin asta in tinerete Smile ). Cind am descoperit comportamentul magnific al clientilor de Windows care se conectau la implementarea mea, mi-am spart o vreme capul crezind ca-i de la mine, ca era mult mai probabil sa fi gresit eu ceva decit sa fie un bug intr-un sistem de operare, da' contrar statisticilor si bunului simt de data asta era "de la ei".

Nu mai stiu exact cum am dat de ioctl-ul ala, cred ca a fost o combinatie de google si sapat prin MSDN, da' deoarece stateam cu captura de pachete in fata stiam exact ce sa caut (asa ca n-a durat decit citeva zile, gratie organizarii MSDN-ului si KB-ului sau, care zici ca-s facute de Posta Romana).

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Pagina 2 din 2 [ 1 | 2 ]

Server time: 20:59:55 11.02.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2011 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved