Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Grafică » Final Gathering?

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 19 Dec 2008 04:27:15    Subiect: Final Gathering?
Deliverance info:

Deliverance:

Din cate inteleg eu Final Gathering pare sa semene(sau chiar sa coincida) cu a doua parte a algoritmului de Photon Mapping si anume: Photon Rendering.
Siteul de aici zice ca as putea avea dreptate:
http://www.finalgathering.com/tut/tut_FG/fg.html

In ce masura seamana si in ce masura se diferentiaza FG de Photon Rendering? Banuiesc ca FG ar putea fi un termen mai general ce descrie etapa de sintetizare a imaginii prin folosirea unor informatii calculate intr-o faza anterioara...

Status:
Înregistrat pe:
13 Oct 2006 10:05:37
Vârsta: 25 ani
Programator

Postat la 29 Dec 2008 10:45:59    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Manualu' de mental ray zice:

Without final gathering, the global illumination on a diffuse surface is computed by estimating the photon density (and energy) near that point. With final gathering, many new rays are sent out to sample the hemisphere above the point to determine the incident illumination.

Nu-i tot aia cu a doua parte din photon mapping. In photon mapping se traseaza fotoni de la sursele de lumina spre suprafete si se stocheaza in photon map. Cind trebuie sa faci shading pentru un fragment, folosesti fotonii din jurul fragmentului pentru a estima iluminarea din punctul ala.

Final gathering trage raze din fragmentul curent pentru a afla iluminarea in loc sa foloseasca fotonii din jur, deci e si mult mai costisitor, dar ofera calitate mai buna.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 08:37:44 19.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved