| Mesaj |
Info autor |
Postat la 18 Dec 2008 21:00:34 Subiect: A n00b Affair...
|
|
|
OViNET info:
|
OViNET:
Ma fulgera ideea de a face un virtual world, sau macar un proiect ce sa contina un numar mare de obiecte, personaje, creaturi si arhitecturi, cum s-ar zice partea grafica dintr-un joc, mai putin animatii, iar pe cand acesta ar fi complet sa mai compunem pe un design document si la final sa fie un fel de x% din cat ar cuprinde un joc.
Acuma intrebarea mea este daca un asa tip de 'package' ar putea fi comercializat, de exemplu sa intrii in contact cu un Game Producer care sa vrea sa cumpere asa ceva ? Astept raspunsuri
|
|
| |
Postat la 19 Dec 2008 08:01:09 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Overburn info:
|
Overburn:
erm.. din cate stiu gdd-ul se face in prima faza a productiei, altfel risti sa ajungi sa faci o serie de modele, texturi, nivele, whatever si sa realizezi ca toata ideea e idioata (foarte probabil) si sa trebuiasca sa o iei de la capat.
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Mar 2007 07:36:21
Vârsta: 21 ani
|
| |
Postat la 19 Dec 2008 10:47:49 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Scarpelius info:
|
Scarpelius:
Si pa mine ma fulgera idei de astea, da ma tin cu mana de calorifer si-mi trece.
|
Status:
Înregistrat pe: 01 May 2007 10:43:47
Vârsta: ? ani
Game designer
gamingo.ro
|
| |
Postat la 19 Dec 2008 17:04:39 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Black_Knight info:
|
Black_Knight:
Overburn are dreptate cu GDDu    + ca nustiu cat de n00b e proiectul asta ... bine depinde cat de mult vrei sa te intinzi... da nu te intinde prea mult ca tot timpu e mai greu decat te astepti so...
|
Status:
Înregistrat pe: 07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator
|
| |
Postat la 19 Dec 2008 21:56:41 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
OViNET info:
|
OViNET:
Da, si eu sunt de acord ca are dreptate, inainte de a scrie ma gandeam ca poate o sa imi spuna cineva ca ar trebui ca proiectul sa fie facut prima data  . Si chiar e un avantaj mult mai mare, ca ai un capat, un inceput, daca mai adaugi macar cateva schite ale elementelor principale te ajuta sa le modelezi poate chiar cu 60% mai repede(cel putin in cazul meu care inainte de a ma apuca pe un model am 1000 de idei, pe cand fac pe el stau si ma uit si ma intreb ce ash mai putea adauga sa nu fie asa de empty, adica raman fara nicio idee). Numai ca, ma refeream la celelalte chestii, ca de exemplu.. pentru a face mai palpabil, cu un look mai comercial, sa incerc sa fac si un design document complet, care sa se lege de toate aspectele.. partea tehnica, storyline, sound, aspecte ce s-ar putea lua in considerare si dupa ce ai terminat partea grafica. Black_Knight chiar te inteleg, si este complet adevarat, tot timpul e mai greu decat te astepti, pentru ca din teorie e usor de zis, fac asta, ii fac un retopology, ii bag normal map sau ce mai e de zis, pe cand te apuci sa lucrii ba faci un model despre care ajungi la concluzia ca mai bine il lasi ca nu se incadreaza in etichetele proiectului, astfel pierzi timp important, ba cine stie ce probleme mai intalnesti. Totusi, inca nu mi s-a raspuns la intrebare si as fi fericit daca mi-ar putea spune cineva de pe forum.. stiu eu... unul care a citit mai mult despre game development business, sau care a dat peste astfel de informatii. Daca as putea vinde un asemenea 'pachet' ?
|
|
| |
Postat la 20 Dec 2008 10:03:49 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Black_Knight info:
|
Black_Knight:
mai cred ca ar putea fi comercializat ma indoiesc ca o sa stie cineva de pe forumul asta sa-ti raspunda la intrebarea asta daca vrei sa aflii mai multe poti citi niste casti de game business si prosti de asta sunt destule pe torente si emule (sau daca nu gasesti mail me)
|
Status:
Înregistrat pe: 07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator
|
| |
Postat la 20 Dec 2008 12:03:21 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Overburn info:
|
Overburn:
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Mar 2007 07:36:21
Vârsta: 21 ani
|
| |
Postat la 20 Dec 2008 22:35:00 Subiect: Re: A n00b Affair...
|
|
|
Leguma info:
|
Leguma:
OViNET a scris: ...un proiect ce sa contina un numar mare de obiecte, personaje, creaturi si arhitecturi, cum s-ar zice partea grafica dintr-un joc, mai putin animatii... Acuma intrebarea mea este daca un asa tip de 'package' ar putea fi comercializat, de exemplu sa intrii in contact cu un Game Producer care sa vrea sa cumpere asa ceva ? Astept raspunsuri Draga OViNET, Ce am quote-at acolo este foarte posibil. Asa ceva nu prezinta interes pentru echipele medii sau mari, dar este tentant pentru echipele mici. Daca te specializezi pe o platforma de dev cu o arie mare de acoperire (un exemplu bun este Torque), si faci modele si cladiri special pentru ea (care nu trebuiesc procesate pentru a putea fi folosite) poti vinde. Cel mai cautate sunt chestii de fluff: copaci, pietre, masini, flori, etc. Se cumpara si chestii gen oameni/masini dar astea mai degraba pentru scopuri de prototipare. Alta varianta este sa ai un stil artistic FOARTE unic si immediately recognizable, moment in care poti sa vinzi grafica echipelor care vor o grafica care sa fure jocu. Vezi Edmund McMillen.
|
Status:
Înregistrat pe: 03 Jun 2008 15:21:06
| |
Postat la 20 Dec 2008 22:58:49 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
pr3dali3n info:
|
pr3dali3n:
Ce-mi place cand cei care n-au treaba se dau cu certitudini. Stii tu ca se vinde? Ai facut tu un pachet media si ai incercat sa-l vinzi? Blablabla...
|
Status:
Înregistrat pe: 21 Apr 2008 14:29:14
Vârsta: 129 ani
Artist 2D
Evolution Vault (Iasi)
|
| |
Postat la 21 Dec 2008 00:20:49 Subiect: Re:
|
|
|
Leguma info:
|
Leguma:
pr3dali3n a scris: Ce-mi place cand cei care n-au treaba se dau cu certitudini. Stii tu ca se vinde? Ai facut tu un pachet media si ai incercat sa-l vinzi? Blablabla... Draga pr3dali3n, De ce dai cu mucii in fasole? Nu numai ca nu am dat cu parul certitudinii, dar chiar stiu despre ce vorbesc. Stiu ce inseamna sa faci modele si mai stiu si cateva proiecte facute in Torque in care s-au folosit media pack-uri. NU am mai intrat pe forumurile lor de peste un an, dar nu imi imaginez ca numarul de proiecte mici care nu ajung sa vada lumina zilei s-a miscorat... genul ala de proiect cand se hotaraste omu ca vrea sa faca MMO, cupara enginu, cumpara content packu si dupa se scarpina in cap intrebandu-se care e urmatorul pas. Sincer, te intreb pe tine... Tu nu ai da $4.99 pentru un set de 9 butoaie? Sau 9 garduri, usi, scaune mese sau whatever? Eu am zis ca el POATE sa vanda, si ca lumea cumpara. La urma urmei, chiar daca ce am zis eu era o aberatie crunta, l-am trimis sa se uite la comunitatea Torque si sa se intereseze de Edmund Mcmillan, ca sa isi faca singur o parere.
|
Status:
| |
Postat la 21 Dec 2008 02:06:15 Subiect: Re: Re:
|
|
|
pr3dali3n info:
|
pr3dali3n:
Leguma a scris: Ce am quote-at acolo este foarte posibil. Asa ceva nu prezinta interes pentru echipele medii sau mari, dar este tentant pentru echipele mici. Daca te specializezi pe o platforma de dev cu o arie mare de acoperire (un exemplu bun este Torque), si faci modele si cladiri special pentru ea (care nu trebuiesc procesate pentru a putea fi folosite) poti vinde. Draga whatever, uh... am uitat ce vroiam sa spun. Uh... ce vorba de gay... mda. Oricum, ideea e ca si eu credeam ca o sa ma imbogatesc si ca o sa traiesc bine ca am facut un joc, dar nu e chiar asa. Mai bine te angajezi... Si da, stiu ca tu vorbesti de pachete multimedia. "Stiu ce inseamna sa faci modele" - Serios? Si alti 1 bilion ca tine stiu. Asta nu inseamna ca o sa stii sa le si vinzi sau ca o sa iti iasa afacerea. Eu sincer ii recomand lui Ovi sa exerseze in continuare si cand crede el ca e destul de pregatit sa se angajeze la o firma din astea de joace de pe la noi, sa castige ceva bani, ca pachetul multimedia nu merge la sigur, pe cand salariul e sigur (daca intri). Si daca mai raspunzi cu draga... afli tu ce se intampla.
|
Status:
Înregistrat pe: 21 Apr 2008 14:29:14
Vârsta: 129 ani
Artist 2D
Evolution Vault (Iasi)
|
| |
Postat la 21 Dec 2008 12:23:12 Subiect: Re: Re: Re:
|
|
|
Leguma info:
|
Leguma:
pr3dali3n a scris: Draga whatever, uh... am uitat ce vroiam sa spun. Uh... ce vorba de gay... mda. Oricum, ideea e ca si eu credeam ca o sa ma imbogatesc si ca o sa traiesc bine ca am facut un joc, dar nu e chiar asa. Mai bine te angajezi... Si da, stiu ca tu vorbesti de pachete multimedia. "Stiu ce inseamna sa faci modele" - Serios? Si alti 1 bilion ca tine stiu. Asta nu inseamna ca o sa stii sa le si vinzi sau ca o sa iti iasa afacerea. Eu sincer ii recomand lui Ovi sa exerseze in continuare si cand crede el ca e destul de pregatit sa se angajeze la o firma din astea de joace de pe la noi, sa castige ceva bani, ca pachetul multimedia nu merge la sigur, pe cand salariul e sigur (daca intri). Si daca mai raspunzi cu draga... afli tu ce se intampla. Draga pr3dali3n, Astept cu sufletul la gura sa vad ce se intampla... Intre timp, te voi ruga sa observi faptul ca eu nu am vorbit nici despre imbogatire nici despre lucruri sigure. Inteleg ca tu te gandeai ca te vei imbogatii ca ai facut un joc. Si eu ma gandam ca o sa iasa destui bani incat echipa sa fie finantata pentru urmatorul proiect. OViNET in schimb nu este la fel de visator ca noi. El vrea doar sa stie ca ce face el acolo ar putea servi si alte functii, sa nu fie doar exercitiu de dragul exercitului. Vezi tu, spre deosebire de tine, sau de mine, OViNET este inca tinar si visator. Pe el il mananca dorinta de a face ceva, ceea ce este minunat. El nu cauta sa se imbogateasca si sa traiasca bine dintr-un singur joc. El vrea doar sa faca ceva, si, daca se poate, sa il vanda o data. A vinde ceva facut cu mana ta e un lucru foarte puternic si empowering. Iti arata ca altii apreciaza ce faci tu, ca are valoare. De ce ti se pare ca ce spun eu si ce spui tu este incompatibil? El poate exersa foarte bine facand modele care ulterior sa le tranteasca in content-pack-uri, sau facand modele la comanda pentru echipe mici care au nevoie. Sa faci modele pentru altii (fata de a face modele pentru tine) e o experienta foarte completa si relevanta pentru angajarea de care vorbesti tu. Toate drumurile duc in varful muntelui, si este la fel de important sa fie spuse motivele si modurile in care un demers nu are multe sanse de rausita cat si cele in care are mai multe sanse. Important este sa facem un pas in afara noastra si sa ne gandim la ce vrea OViNET sa faca, si ce informatii ii putem oferii in legatura cu acest demers, nu la ce altceva am face noi daca am fi in locul lui.
|
Status:
| |