Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Grafică » Playing movies inside the game

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 16 Dec 2008 22:05:28    Subiect: Playing movies inside the game
Deliverance info:

Deliverance:

Ma gandeam ca ar fi destul de util sa pot face streaming la filme(preferabil cu sunet) intr-o aplicatie grafica(joc pe pc spre exemplu) dar sunt total incepator in domeniul asta. As vrea sa gasesc o solutie care sa fie gratis si cross platform(windows/mac os/linux). Ce librarii/format video ma sfatuiti sa folosesc?

Status:
Înregistrat pe:
13 Oct 2006 10:05:37
Vârsta: 25 ani
Programator

Postat la 16 Dec 2008 23:35:38    Subiect: < fara subiect >
Sir Game-a-lot info:

Sir Game-a-lot:

Bink pt. jocuri comerciale. Indy intr-o vierme era Direct Show-ul la moda, randare de textura video, insa l-au cam scos din SDK.

Nine women working in perfect harmony can't have a baby in 1 month.

Status:
Înregistrat pe:
25 Aug 2007 18:20:41
Vârsta: 33 ani
Programator
Zamolxis Interactive

Postat la 17 Dec 2008 00:29:50    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Pentru sunet poti folosi OGG. E destul de matur, cu putin efort gasesti decodere care sa mearga si sa nu-ti haleasca tot CPU-ul si e complet moca.

Pentru film e simplu doar daca ai bani de dat. Dupa cum a zis si Sir Game-a-lot, daca poti sa dai bani nu exista nici un motiv de a folosi altceva decit Bink. E extrem de stabil, extrem de rapid, foloseste foarte putina memorie, ofera calitate foarte buna, are propriul codec audio, merge pe orice platforma imaginabila, nu are costuri suplimentare de licentiere si e facut special pentru jocuri, adica e banal de integrat. Costa $6000 per titlu per platforma (exceptind 360, ps3, ps2 si wii, pentru care costa $7500).

Daca nu vrei sa dai bani, e cam nasol. Singurul codec free de care stiu ca pretinde sa ofere calitate rezonabila e Theora, dar e foarte tinar. Exista un decoder pe site si un exemplu de utilizare, dar nu stiu nimic despre caracteristicile sale (viteza, memory usage etc.). Nu are codec audio propriu, insa poate encapsula OGG si exemplul lor de player iti arata cum sa te folosesti de asta ca sa ai si sunet. Nu stiu nici cum stau la capitolul authoring tools (encodere, editoare), dar presupun ca nu stralucit, din moment ce versiunea 1.0 a codecului s-a lansat de doar vreo luna.

Nu stiu care-i statutul legal al lui Xvid, dar toate celelalte codecuri imaginabile (DivX, MPEG-2, H.264, WMV) sint proprietare si implica diverse taxe de folosire, unele foarte mari. De asemenea e o mare durere sa gasesti un decoder cross-platform pentru ele cu care sa te si intelegi. Doar WMV are propriul codec audio, pentru celelalte fiind necesar sa folosesti ceva separat, OGG aparind din nou drept alegerea optima deoarece MP3 costa si ala bani.

DirectShow nu te ajuta foarte tare, ca e doar o interfata generica spre decoderele instalate in sistem. Daca folosesti DirectShow ca sa cinti un DivX tot trebuie sa-i dai bani lu' DivX Inc. Evident, nu-i nici teribil de cross-platform, daca te intereseaza intr-adevar lucrul asta.

Theora n-are unele din feature-urile care-l fac pe H.264 sa fie asa de bun cum e (ca-s patentate sau copyrighted in alt mod), dar in urma celor 5 minute pe care tocmai le-am petrecut in compania spec-ului sau cred ca ar trebui sa fie comparabil calitativ cu DivX. Practic insa habar n-am.

Ultima editare efectuată de Dark pe 17 Dec 2008 00:43:44; 4 editări în total

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 17 Dec 2008 13:22:13    Subiect: < fara subiect >
pr3dali3n info:

pr3dali3n:

Dark, exceptand topicurile strict legate de programare, obisnuiesc sa citesc topicurile tale si vreau sa iti multumesc. Nu numai ca informatia continuta e de natura generala (buna pentru a-ti imbunatati cunostintele, indiferent de statutul tau de "game developer"), dar sunt constient ca iti ia timp sa organizezi si corectezi aceasta informatie. Asa ca iti multumesc, in felul meu.

Status:
Înregistrat pe:
21 Apr 2008 14:29:14
Vârsta: 129 ani
Artist 2D
Evolution Vault (Iasi)

Postat la 18 Dec 2008 15:03:12    Subiect: < fara subiect >
Overburn info:

Overburn:

erm @dark
ce ar fi asa nasol ca theora e mai tanara ca bink ? adica, tehnic e doar un codec video , pe scurt, in jocuri e folosit numai la rulat de fmvuri etc. cat timp poate sa afiseze un filmulet,corect, care ar fi diferenta? Smile

Status:
Înregistrat pe:
06 Mar 2007 07:36:21
Vârsta: 21 ani

Postat la 18 Dec 2008 15:39:07    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

"Tehnic" si MPEG-2 si H.264 sint "doar" codecuri video, la fel cum si WAV/PCM si MP3 sint "doar" codec-uri audio, da' asta nu inseamna ca-s echivalente. Un codec tinar poate avea probleme de stabilitate si de performanta (comparat cu Bink, de exemplu, care e foarte rapid si nu crapa). Poate avea si probleme de tool-uri cu care faci filme in formatul ala, dupa cum am zis. Degeaba e el destept si frumos daca dureaza 14 ani sa encodezi 5 secunde de film, sau daca n-ai nici un program care sa stie de formatul lui de fisier, sau daca nu exista inca encoder care sa-i foloseasca unele feature-uri. Se mai pune si problema API-ului, care poate avea diverse limitari sau poate fi infect in diverse grade (din nou, comparat cu Bink, care-i facut special pentru jocuri, deci e usor de integrat).

Evident, deoarece nu l-am folosit in practica, se poate sa nu aiba nici o problema de performanta, calitate, usurinta de utilizare si rata de compresie. Eu am pus link la el, cine e interesat poate sa-l incerce.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 08:34:58 19.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved