Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Reţea » Port forward.... o problema

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 12 Dec 2008 16:36:44    Subiect: Port forward.... o problema
sdr_stoica info:

sdr_stoica:

Salut baieti.

Am si eu o problema , numa ce am terminat un joc si am descoperit o problema pe partea de multiplayer.
Daca jucatorul care face jocul (serverul) are router atunci el nu va primi data de la client.
Pentru ca sa poata sa primeasca data trebuie sa dea port forward manual, aceasta metoda nu imi prea surade pentru ca destul de multi potentiali jucatori nu se vor descurca.

Stiti vreometoda prin care sa dau atomat port forward din joc ?
Este posibil asa ceva? Smile

Status:
Înregistrat pe:
12 Dec 2008 16:29:33
Vârsta: ? ani

Postat la 12 Dec 2008 17:55:22    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Nu se poate sa faci port forward automat. Cu UDP poti trimite pachete de la fiecare capat al "conexiunii" catre celalalt capat, folosind acelasi port atit ca sursa cit si ca destinatie si routerul ar trebui sa-ti deschida un tunel prin mascarada pentru portul ala. Problemele sint multiple, evident:

- serverul trebuie sa stie adresa clientului
- serverul si clientul trebuie sa trimita pachetele initiale aproximativ in acelasi timp
- nu poti sa ai mai mult de un client sub un nat

Daca ai un server undeva (cu IP public si fix, evident) care sa poata intermedia negocierea conexiunilor se pot remedia toate problemele astea. Nu zic sa ai un server prin care sa treci toata comunicatia, ci doar un server vizibil de peste tot, prin care jocul tau sa poata schimba porturi si ip-uri pe care sa le foloseasca apoi in procesul descris mai sus.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 16:19:49 10.02.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2011 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved